Vrbovečki HDZ podnio pet amandmana na gradski Proračun za 2022. godinu

0
Komunalac add

Nakon što je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj proteklog tjedna predstavio svoj Prijedlog Proračuna za 2022. godinu, danas nam je u redakciju stiglo i priopćenje vrbovečkog HDZ-a.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U cilju poboljšanja kvalitete života i standarda građana u gradu Vrbovcu Gradski vijećnici HDZ-a Vrbovec podnijeli su danas (30. studenog 2021.) gradonačelniku Grada Vrbovca svoje prijedloge amandmana na predloženi Proračun za 2022. godinu. Ukupno su predložili pet amandmana ukupne vrijednosti 1.550.000,00 kuna.

Amandmani se odnose na sljedeće programe i aktivnosti:

Povećanje sredstava za učeničke i studentske stipendije. S obzirom da je došlo do porasta troškova života u zadnje dvije godine, a proračunski prihodi grada su s osnove poreza i prireza porasli za oko 15 milijuna kuna, ovim amandmanom se predlaže da se pojedinačna stipendija po učeniku poveća sa 300,00 kuna na 500,00 kuna, a studentska stipendija sa 600,00 kuna na 1000,00 kuna. Za ovo povećanje potrebno je sveukupno 200.000,00 kuna.

Drugim amandmanom predlaže se povećanje jednokratnih potpora za novorođenčad i to na način da se jednokratna potpora  za 1. i 2. dijete  poveća sa sadašnjih 2.000,00 kn., na 3.500,00 kuna, a za 3. dijete i svako sljedeće da se poveća sa sadašnjih 2.000,00 na 5.000,00 kuna. Za ovo povećanje potrebno je 200.000,00 kuna.

Trećim amandmanom želi se osigurati nabava dodatnih higijenskih potrepština za djecu u vrtiću (papirnati ručnici, vlažne maramice, salvete, jednokratne čaše i sl.) kako bi se roditelji rasteretili tog mjesečnog troška.

Također je za ovo povećanje potrebno 200.000,00 kuna.

Ostala dva amandmana usmjerena su podizanju kvalitete urbanističkog uređenja naselja i uređenja prometne infrastrukture:

Jedan se odnosi na izradu projektne dokumentacije za urbanističko uređenje prostora Ulice Župana Junka s odvojcima. S obzirom da se na području Ulice Župana Junka i u odvojcima koji su vezani na nju gradi veliki broj stambenih objekata potreban je urbanistički i krajobrazni projekt jer se to područje počelo razvijati stihijski bez urbanističkog i krajobraznog planiranja i uređenja. U cilju izbjegavanja urbanističke devastacije ovog prostora koji  je izuzetno atraktivan za stanovanje, potrebno je izraditi koncept urbanog stanovanja za ovo područje te projektirati naselje kako bi bilo pogodno za izgradnju te ugodan život Vrbovčana. Za projektiranje se amandmanom predviđa 450.000,00 kuna.

Posljednji amandman odnosi se na sanaciju nogostupa Zagrebačke ulice koji je najveći nogostup i najfrekventnije područje kojim prolaze pješaci, šetači, majke s kolicima kao i biciklisti. Ovaj nogostup je u velikoj  mjeri oštećen, velika su ulegnuća nogostupa, te se na njemu u kišno vrijeme nalaze i velike lokve vode. Kao takav na njemu je smanjena i ugrožena sigurnost korisnika, te se ovim amandmanom planira saniranje uništenog i devastiranog  nogostupa Zagrebačke ulice, a u cilju povećanja sigurnosti svih korisnika.

Za sanaciju nogostupa predlaže se 500.000,00 kuna.”

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime