Vijećnici HDZ-a podnijeli šest amandmana na prijedlog proračuna

0
Komunalac add

Gradsko vijeće Grada Vrbovca sutra će na sjednici raspravljati o Proračunu Grada Vrbovca za 2023. godinu. U našu je redakciju danas stiglo priopćenje HDZ-a Vrbovec na prijedlog proračuna. U priopćenju piše kako su gradski vijećnici HDZ-a s ciljem poboljšanja kvalitete života i standarda građana podnijeli šest amandmana gradonačelniku Vrbovca na predloženi proračun ukupne vrijednosti 104.500,00 Eura. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Prvi amandman Financiranje programa stranih jezika, programa kulturnog, umjetničkog i sportskog sadržaja djeci polaznicima dječjeg vrtića. Ovim amandmanom želi se osigurati djeci koja su polaznici vrtića besplatno pohađanje programa ranog učenja stranih jezika te programa umjetničkog, kulturnog, sportskog i drugog sadržaja koje roditelji moraju svaki mjesec financirati. Na taj način želi se osloboditi roditelje od ovog dodatnog troška kojeg plaćaju, jer bi ove aktivnosti tj. programi trebali biti financirana u sklopu redovne cijene vrtića koja je povećana i trenutno iznosi mjesečno 700,71 kunu.

Vrijednost amandmana: 40.000,00 eura

Drugim amandmanom Povećanje sigurnosti prometa ugradnjom kamera u ulicama grada Vrbovca predlaže se nabava i ugradnja kamera u ulicama na području grada Vrbovca, a u cilju povećanja sigurnosti pješaka, s obzirom na sve veći broj prometnih ekscesa uzrokovanih prebrzom vožnjom.

Vrijednost amandmana: 20.000,00 eura

Trećim amandmanom žele se osigurati Sredstava za rad Savjeta mladih u 2023. godini koje gradonačelnik nije planirao već je u proračunu za rad Savjeta mladih predvidio 0,00 eura. Kako bi privukli mlade na uključivanje u rad i osmišljavanje aktivnosti za mlade smatramo da je potrebno proračunom osigurati određena sredstva kako bi se pokazalo mladima da imaju podršku za svoj rad u savjetu mladih.

Vrijednost amandmana: 3.000,00 eura

Četvrtim amandmanom želi se potaknutu realizacija projekta Izgradnje šetnice uz potok Zlenin. Na području Grada Vrbovca gradska uprava je od 2018. planirala projekt uređenje i izgradnje šetnice uz potok Zlenin. U proračunu za 2023. godinu, kao i u projekcijama za 2024. i 2025. godinu ovaj projekt gradska uprava nije predvidjela iako je kroz Program NPOO i Programom Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. moguće iz EU fondova financiranje javne turističke infrastrukture u što spada i šetnica. Ovim amandmanom želimo potaknuti aktivnosti na dovršetku pripreme projekta šetnice kako bi se projekt prijavio na financiranje iz EU fondova.

Vrijednost amandmana: 6.500,00 eura

-Peti amandman se odnosi na Izradu projektne dokumentacije za urbanističko uređenje prostora ulice Župana Junka sa odvojcima. S obzirom da se na području ulice Župana Junka i u odvojcima koji su vezani na nju gradi veliki broj stambenih objekata, a taj prostor se razvija stihijski bez urbanističkog i krajobraznog planiranja i uređenja tj. sagledavanja ovog prostora u cjelini, u cilju izbjegavanja urbanističke devastacije ovog prostora koji  je izuzetno atraktivan za stanovanje, potrebno je izraditi koncept urbanog stanovanja za ovo područje te provesti projektiranje ulice Župana Junka i svih ulica koje se vežu na nju kako bio dobili jedno uređeno naselje za izgradnju i ugodan život Vrbovčana.

Vrijednost amandmana: 30.000,00 eura

-Posljednji amandman odnosi se na video prijenos sjednica Gradskog vijeća. Tim amandmanom planiraju se sredstava nabavu opreme za video prijenos sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca kako bi se kroz video prijenose građani bolje informirali o projektima, programima i drugim aktivnostima koje vijećnici predlažu i donose, te se upoznali sa razmišljanjima i smjernicama djelovanja pojedinih vijećnika i gradske uprave.

Vrijednost amandmana: 5.000,00 eura

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime