Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Vrbovca

0
Komunalac add

Vrbovec danas slavi Dan grada, Župe sv. Vida i Dan obrtnika. Program obilježavanja počeo je polaganjem vijenaca kod spomen obilježja „Hrvatska kocka“ u gradskom parku, gdje su delegacije odale počast svim poginulim vrbovečkim braniteljima u Domovinskom ratu. U župnoj crkvi sv. Vida svetu je misu služio biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije Vjekoslav Huzjak.

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca, kojoj su prisustvovali brojni gosti, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, počasni građanin grada Vrbovca general Mladen Markač, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, članovi Gradskog vijeća, zaposlenici i predstavnici svih institucija, ustanova i tvrtki.

Okupljene je na početku pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Krunoslav Sohora. –Vrbovec je grad školstva, kulture, vatrogasne zajednice, sport. Sve to će se vidjeti kasnije prilikom dodjele nagrada. U proteklom je razdoblju napravljeno puno toga da naš grad bude ljepši i ugodniji za život građana. Nadam se da ćemo u budućnosti postići još više i pozivam sve koji su u mogućnosti da nam u tome i pomognu – rekao je Sohora.

U svjetlu novog mandata, gradonačelnik Denis Kralj govorio je o planiranim aktivnostima u Gradu. – Dan Grada ove godine obilježavamo skromnije nego smo to naučili, no lani ga nismo uopće obilježili pa je i ovo neki napredak. To je ipak ono kaj je nama političarima važno – da možemo reći da je sad bolje nego kaj je bilo prije. Ova gradska uprava četiri godine je iskusnija. Možemo čak reći da i znamo kaj radimo, ne mučimo se više kao što je to danas situacija u Zagrebu, dok čitamo članke o metropoli zgodno se prisjetiti kako smo gotovo kroz iste probleme i mi prolazili. Danas su pred nama drugačiji izazovi – pred nama je novi ciklus EU fondova. Čekamo ga spremni, onoliko koliko spremni možemo biti. Projekti su pripremljeni ili su u završnoj fazi pripreme – tu su nove ulice u gradu, cesta i infrastruktura u gospodarskoj zoni, vatrogasni centar, vrtić u Luki, nadogradnja osnovnih škola, dvorana u Lonjici, druga faza gradnje vodovoda, energetske obnove javnih zgrada, kao i solari na javnim zgradama, kulturni centar – rekao je gradonačelnik te zahvalio svim koji svojim radom doprinose razvoju grada te čestitao svim građanima.

Vrbovčanima je Dan grada čestitao zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec. –Drago mi je da je moj prvi službeni posjet kao zamjenika župana upravo u Vrbovcu, u gradu koji se ubrzano razvija. Vjerujem da ćemo i u novom mandatnom razdoblju dati svoj obol za kvalitetniji život u Vrbovcu i svim drugim gradovima Zagrebačke županije. U razdoblju pred nama u planu je izgradnja županijskog poduzetničkog centra Vrbovec, tu očekujemo vašu suradnju i zajedničku realizaciju. Centar je itekako bitan za vaš grad, ali i cijelu županiju – naglasio je Kolarec.

Na kraju svečane sjednice, zaslužnim su građanima dodijeljene godišnje nagrade grada Vrbovca i nagrade za životno djelo. Prigodan glazbeni program izvele su učenice Glazbenog odjela OŠ Marije Jurić Zagorke Laura Radivojac i Ana Čolig te kontratenor Marko Antolković.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime