Dodijeljene nagrade Grada Vrbovca zaslužnim Vrbovčanima

0
Komunalac add

Na današnjoj svečanoj sjednici vrbovečkog Gradskog vijeća dodijeljene su godišnje nagrade Grada Vrbovca u znak priznanja za uspjehe u radu iz područja gospodarstva, kulture, umjetnosti, znanosti, športa i drugih područja društvenog života.

Dobitnici godišnjih nagrada Grada Vrbovca su:

Mato Jelić – dobitnik godišnje nagrade Grada Vrbovca Mato Jelić jedan je od osnivača Vrbovečke udruge mladih, koja tijekom 20 godina uspješnog rada danas predstavlja centar urbane kulture u Vrbovcu.  Aktivan je i u sportskom životu grada, kao višegodišnji predsjednik Atletskog kluba Vrbovec te kao predsjednik nogometnog kluba Vrbovec, koji je obilježio 95. godišnjicu postojanja. Klub ima oko 200 registriranih sportaša, od najmlađeg uzrasta do veterana. Mato Jelić predsjednik je i Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec. Kao sadašnji direktor Komunalca Vrbovec, uspio je stabilizirati poduzeće i napraviti pomak prema uspješnom poslovanju.

DVD Brčevec – Dobrovoljno vatrogasno društvo Brčevec dobiva godišnju nagradu Grada Vrbovca za izrazit doprinos u protupožarnoj i humanoj djelatnosti te hrabro i nesebično spašavanje tuđih života i imovine. DVD Brčevec obilježava 80 godina postojanja. Redoviti je sudionik svih vatrogasnih događanja, domaćih i međunarodnih natjecanja. Društvo ima najdulju i najjaču tradiciju aktivnih ženskih članova, kao i jednu vatrogasnu sutkinju. Na čelu društva nalazi se jedina žena predsjednica DVD-a na razini Gradske vatrogasne zajednice. Društvo se ponosi velikim brojem djece i mladeži.

DVD Lonjica – Dobrovoljno vatrogasno društvo Lonjica dobiva godišnju nagradu Grada Vrbovca za 90 godina neprekidnog rada u humanoj i protupožarnoj djelatnosti.Društvo aktivno djeluje u životu svoje lokalne zajednice te u svom članstvu ima velik broj žena koje ravnopravno sudjeluju u svim zadaćama i aktivnostima društva. Imaju istaknutu natjecateljsku tradiciju koju i dalje uspješno njeguju kroz sve uzraste. Svojim hrabrim i nesebičnim djelovanjem utječu na ugodniji i sigurniji život mještana Lonjice i cijelog vrbovečkog područja.

Franjo Poturiček – Franjo Poturiček dobitnik je godišnje nagrade Grada Vrbovca za izrazit doprinos zajednici i nogometnom klubu Lonja. Cijeli svoj život kao volonter aktivno sudjeluje u radu kluba, kao domar, trener, član uprave. Godinama se brinuo o najmlađim uzrastima i koristio svoje slobodno vrijeme u održavanju kluba aktivnim u natjecateljskim sezonama. Kao prepoznatljiv sportski djelatnik uvijek je rado  viđen na nogometnom travnjaku.

 

Anica Hrlec – Dobitnica godišnje nagrade Grada Vrbovca Anica Hrlec donedavna je predsjednica Planinarskog društva Vrbovec i nagrađivana profesorica u Srednjoj školi Vrbovec. U 10 godina predsjedanja planinarskim društvom organizirala je preko 100 izleta i pohoda, popularizirala planinarenje u Vrbovcu te uzdigla društvo od male skupine entuzijasta do današnje brojke od preko stotinu članova.Zaslužna je za organizacije predavanja, foto-izložbi, aktiviranjem školskog planinarenja, organizacijom planinarskog pohoda „Vrbovečkim bregima i goricama“ te akcijama čišćenja potoka i šuma u vrbovečkoj okolici.

Jelena Mucko –ravnateljica GDCK Vrbovec dobitnica je godišnje nagrade Grada Vrbovca zbog iznimnog zalaganja i rada u pripremi, provođenju i realizaciji niza projekata kojima se potiče bolja zdravstvena i socijalna skrb za velik broj stanovnika grada Vrbovca i okolice. GDCK Vrbovec zaokružilo je brigu o starijim i nemoćnim osobama provedbom 4 EU projekta i to: „Nova optika 65+“,“ BuBa-budi uključen, budi aktivan“, „Zaželi-idemo dalje“ i „BuBa-budi uključen,budi aktivan i vozi se s nama“. Također,  Jelena Muckopokretačica  je projekata usmjerenih mladima,dobrotvornih akcija i aktivnosti volontiranja.

Mladen Kefelja –  Nagradu grada Vrbovca za životno djelo primit će Mladen Kefelja koji svojim radom u ovih 50 godina predstavlja ne samo Celine nego i cijeli grad Vrbovec u zemlji i inozemstvu. Do sada je izlagao na više od 200 kolektivnih izložbi, a najznačajnije su mu izložbe s naivcima svijeta u Badhomburgu i naivcima Europe u Kerfeldu te izložba u New Yorku početkom 90.-ih na InternationalArtHorizonsgdje je bio jedini predstavnik iz bivše Jugoslavije. Imao je 54 samostalne izložbe, uvršten je u monografiju „Čudo Hrvatske naive“, monografiju MaxaFournya, knjigu Luke Paljetka „Slike s izložbi“ i knjigu „Slovenski samorastnik i ostali slikari“. Slikarstvom se bavi od 1970.godine, a član je Hrvatskog društva naivnih umjetnika je od 1975.godine. Svestrani je umjetnik pa tako slika na platnu, u pasteli, bavi se crtežom, modelira u glini, izrađuje skulpture od kamena, drveta i siporeksa. Osnivač je Likovnog društva Vrbovec, Likovne kolonije Vrbovec i Likovne kolonije Forma Viva.

Marijan Krznar – Dobitnik nagrade za životno djelo Grada Vrbovca Marijan Krznar vatrogasac je od 1972. godine trenutnog vatrogasnog zvanja Časnik 1. klase.

U bogatoj vatrogasnoj karijeri obavljao je dužnosti zapovjednika DVD-a Vrbovec, zamjenika zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca, zapovjednika Vatrogasne zajednice GV, člana Stožera zapovjedništva VZZŽ. Trenutno je predsjednik DVD-a Vrbovec.

Od prvog dana bavi se humanom i protupožarnom djelatnošću te hrabro i nesebično spašava tuđe živote i imovinu. Svojim požrtvovnim i predanim radom pozitivno utječe na okolinu te potiče mlade na humani i plemeniti rad. Aktivno sudjeluje u svim društvenim aktivnostima grada Vrbovca i okolice. Marijan Krznar svoj je život podredio pomaganju drugima u nesebičnoj želji da svojim sugrađanima osigura ugodniji i sigurniji život.

Veljko Dubravec – Nagradu Dobri duh Vrbovca primit će Veljko Dubravec, lovac i član Lovačkog društva „Zec“ Banovo koji je svojim znanjem i poznavanjem lova stekao simpatije i autoritet u lovstvu. Veljko Dubravec postao je lovac početkom 80.-ih godina prošlog stoljeća i može se reći da je pola svog životnog vijeka posvetio prirodi i lovstvu. Tijekom godina lovačkog staža stekao je ogromno znanje o divljim životinjama koje je kao lovac i lovnik nesebično prenosio mlađim naraštajima.Jedan je od onih koji uvijek vode brigu o prihrani divljači, naročito tijekom zime kako bi im se pomoglo da prežive najteži dio godine. Veljko je sudjelovao u izgradnji Lovačke kućice u Banovu, inicirao sadnju borova, a u suradnji s vrbovečkom Šumarijom izgrađeno je i „Odmorište sv.Hubert“ u šumi Čret koje je namijenjeno svim putnicima, prolaznicima. Ovaj zaljubljenik u prirodu i divlje životinje ostavio je i neizbrisiv trag u zidanju vrtnih roštilja i krušnih peći od stare cigle koje su ukras mnogih obiteljskih dvorišta i vikendica na vrbovečkim bregima.

U ime svih nagrađenih zahvalio je dobitnik nagrade za životno djelo Marijan Krznar. –Izuzetno smo sretni što smo dobitnici ovih nagrada. Svatko je od nas ponosan da je uspio jedan djelić sebe ugraditi u ovaj grad, za bolji, sretniji i sigurniji život svih nas građana – poručio je Krznar.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime