“Razlistaj se!” – ovogodišnji moto Mjeseca hrvatske knjige

0
Komunalac add

Nacionalna manifestacija posvećena knjigama i knjižnicama „Mjesec hrvatske knjige“ tradicionalno se obilježava već 25 godina od 15. listopada do 15. studenog. Ovogodišnji je moto obilježavanja „Razlistaj se“ pod kojim su svi sudionici Mjeseca hrvatske knjige pozvani da svoje programe posvete planetu Zemlji u povodu 50. obljetnice Dana planeta Zemlje.

Narodna knjižnica Vrbovec u sklopu obilježavanja nudi mnoštvo programa za svoje korisnike kao i za sve ljubitelje knjiga. U izlozima knjižnice od sutra do 15. studenog 2020. godine bit će postavljena izložba povodom 45. obljetnice Planinarskog društva Vrbovec, a moći će se pogledati i u online obliku na mrežnim stranicama knjižnice.

Iz knjižnice također pozivaju na sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja 2020.: Istraživači planeta Z! Kviz se može riješiti najkasnije do 23. listopada 2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici: https://www.mhk.hr/kviz/.

U posljednjem tjednu listopada (od 26. do 30. listopada 2020.) korisnici će moći vratiti knjige bez naplate zakasnine, a 11. studenoga, na Dan hrvatskih knjižnica, moguće je besplatno učlanjenje u knjižnicu.

Za sve one koji su skloni pisanju, od 15. listopada 2020. godine do 1. siječnja 2021. godine bit će objavljen književni natječaj za kratku priču. Više detalja možete pronaći na linku.

Ove će godine Mjesec hrvatske knjige biti obilježen s manje događanja s obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju i sve preporuke i mjere kojih se trebamo pridržavati. Unatoč našim planovima i nastojanjima, neka događanja su nam otkazana. Ipak smo vam pripremili program u kojem će, nadamo se, svatko pronaći nešto za sebe – poručuju iz Narodne knjižnice Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime