Književni natječaj za najbolju “gorku” priču

0
Komunalac add

Narodna knjižnica Vrbovec, u sklopu programa Književni dani Marije Jurić Zagorke, raspisuje natječaj za najbolju „Gorku“ priču prema ideji Irene Skopljak Barić. Radi se o književnom natječaju za najbolju kratku priču te o popratnom programu koji će uslijediti u ožujku oko Zagorkinog rođendana.

-Ovu ideju ja već dugo imam u glavi znajući da je Marija Jurić Zagorka „naše gore list“. Oduvijek sam htjela da nešto napravimo, pokrenemo i da je posvećeno njoj. Tako smo za ovu godinu, nekako na moju inicijativu i ideju, a Narodna knjižnica u Vrbovcu je to objeručke prihvatila, pripremili natječaj za kratku priču. Planiramo održati i radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce te na taj način nekoliko dana posvetiti Zagorki – rekla je Skopljak Barić.

Na natječaju za kratku priču mogu sudjelovati punoljetne autorice i punoljetni autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu na hrvatskom jeziku, svaki sa samo jednim radom. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i slično. Priča ne smije prije slanja na natječaj biti objavljena, a može imati najviše 15000 znakova s prazninama.

Kratke priče označene šifrom šalju se u elektroničkom obliku na adresu internetske pošte zagorkupricu.vrbovec@gmail.com, a rješenje šifre i osobni podatci autorice/autora (šifra, puno ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa, adresa e-pošte i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku). Nepotpune prijave i radovi neće se uzimati u obzir za ocjenjivanje.

Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu:

  • prva nagrada u iznosu od 3.000,00 kuna neto
  • druga nagrada u iznosu od 2.000,00 kuna neto
  • treća nagrada u iznosu od 1.000 kuna neto.

Nagrađene kratke priče, ali i još nekoliko priča prema odabiru žirija, bit će objavljene na internetskim stranicama Narodne knjižnice Vrbovec.

Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 6. ožujka 2021. godine u povodu obilježavanja rođenja književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke (rođene 2. ožujka 1873. u Negovcu pokraj Vrbovca) po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.

Natječaj je otvoren od 15. listopada 2020. do 1. siječnja 2021. godine.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime