Gradsko vijeće prihvatilo zahtjev za sazivanje tematske sjednice o izgradnji kanalizacijskog sustava

0
Komunalac add

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnici su prihvatili zahtjev za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća na temu problematike izgradnje kanalizacijskog sustava na području Vrbovca. Sjednicu su zatražili HDZ-ovi vijećnici Damir Fašaić i Tomislav Grežina, a njihovo priopćenje po pitanju navedene teme u cijelosti možete pročitati ovdje. Vijećnici Fašaić i Grežina traže da se tematska sjednica sazove u što kraćem roku.

U raspravu se uključio vijećnik Tomislav Grežina (HDZ). – Ja bih prije svega volio da nam na tematsku sjednicu dođe direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten s nadzorom te da nam daju odgovore na naša pitanja. Također, zamolio bih da se pravovremeno pošalju pozivi predstavnicima mjesnih odbora na čijem području se odvijaju radovi, jer sam siguran da bi željeli prisustvovati ovakvoj sjednici – rekao je Grežina.

HDZ-ov vijećnik Damir Fašaić naglasio je kako je namjera ove inicijative da se radovi naprave što kvalitetnije, što bolje i što brže, za Vrbovčane. – S obzirom da smo svi okruženi tim radovima, s obzirom da svi imamo probleme. Ova tematska sjednica zatražena je prvenstveno zbog toga da svi vijećnici, pa onda naravno i građani, dobiju informaciju što je uopće napravljeno i što se planira napraviti po pitanju radova na izgradnji kanalizacijske mreže. Cilja nam potaknuti i što kvalitetnije osigurati, da izvođenje tih radova ide prema planu nositelja projekta koji je gradska tvrtka Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije. Potrebno ih je potaknuti i usmjeriti na to da su dužni o svemu voditi računa, da im ukažemo na probleme. Zbilja treba izvršiti pritisak na sve njih jer su očiti problemi kod izvođenja radova. Hvala svim vijećnicima što su podržali ovu tematsku sjednicu – rekao je Fašaić.

Gradonačelnik Denis Kralj rekao je kako u fokusu inicijative za tematsku sjednicu za kanalizaciju nije interes građana nego samo politički poeni. – Ponovit ću to i ovog puta, vi ste bili na otvaranju tih radova na kanalizaciji i tamo ste se fotografirali u prvom redu, a nakon toga dvije godine vas nije bilo nigdje. Osim kada treba skupiti poen. Većina radova koja se izvodi, izvodi se na županijskim cestama. Vi ste županijski pročelnik. I sada tražite informacije o radovima koji su bili na županijskoj cesti. Gospodine Fašaiću, tražite informacije u svojoj firmi i dobit ćete ih. Počnite se brinuti o svom gradu. Koji projekt je zahvaljujući vama doša u naš grad? Da vas je bilo briga oko kanalizacije, mogli ste doći kod mene zajedno sa zamjenikom župana i direktorom Županijske uprave za ceste, kao što ste došli na otvorenje, i vidjeti gdje je problem. Niste zapravo niti trebali sjesti samnom jer ja tu nisam stranka u postupku. Trebali ste otići kod vašeg šefa iz Županijske uprave za ceste i pitati ga gdje je zapelo sa mojim gradom. To je interes za Grad Vrbovec – rekao je Kralj.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime