HDZ-ovi vijećnici traže tematsku sjednicu o problematici izgradnje kanalizacijskog sustava u Vrbovcu

0
Komunalac add

U našu redakciju stiglo je priopćenje vijećnika HDZ-a Damira Fašaića i Tomislava Grežine u kojem navode kako su uoči sjednice Gradskog vijeća podnijeli zamolbu svojim kolegama vijećnicima iz Gradskog vijeća da ih podrže u zahtjevu za sazivanje tematske sjednice na temu problematike izgradnje kanalizacijskog sustava na području grada Vrbovca.

Priopćenje prenosimo u nastavku:

– Ovaj zahtjev vijećnici su pokrenuli iz razloga jer se radovi na izgradnji kanalizacijske mreže provode vrlo sporo odnosno praktički se ni ne provode, a dosadašnji izvedeni radovi su jako loše i nekvalitetno izvedeni. Prema raspoloživim informacijama krajem godine istekao je i ugovor s izvođačima radova, te vijećnici Damir Fašaić i Tomislav Grežina smatraju da je potrebno učiniti sve kako bi se izvođenje radova povjerilo izvođačima koje bi radove izvršili što kvalitetnije i ažurnije uz redovno praćenje radova od strane stručnog nadzora, kao i gradskih službi.

Isto tako s obzirom da je niz nepoznanica oko daljnje situacije s građenjem kanalizacijske mreže vijećnici Damir Fašaić i Tomislav Grežina predlažu održavanje tematske sjednice na koju će se pozvati:

– nositelj projekta izgradnje kanalizacijske mreže – gradska tvrtka Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije d.o.o.

– nadzorni inženjeri koji nadziru radove na izgradnji kanalizacijske mreže

– predstavnik tvrtke koja izvodi radove

– gradonačelnik Grada Vrbovca

Također na sjednicu predlažu pozvati i predsjednike mjesnih odbora na čijem se području izvode ili se planiraju izvoditi radovi kako bi iznijeli sve probleme koji se događaju na terenu i dobili adekvatne odgovore od mjerodavnih pravnih subjekata.

Za izvjestitelja vijećnici predlažu nosioce projekta – predstavnike gradske tvrtke Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije d.o.o.

Od navedenih osoba traže se informacije i obrazloženje:

– koji radovi su do sada izvedeni i koliko je plaćeno izvođačima – točan popis dionica i iznos plaćenih radova,

– koje radove i koje dionice je potrebno još izvesti (specificirati uz kratki opis radova),

– koji izvođači će dalje izvoditi radove,

– kada će se započeti s izvođenjem radova s obzirom da su rokovi izvođenja radova istekli,

– da li su izvođači penalizirani zbog do sada loše izvedenih radova, odnosno za ne izvršene radove,

– kakvo je mišljenje nadzornih inženjera o do sada izvedenim radovima,

– da li se naručitelj osigurao bankovnom garancijom izvođača za dobro izvršenje radova i bankovnom garancijom za otklanjanje nedostataka u jamstvenom roku

– ako su sklopljeni novi ugovori s izvođačima, koji su ugovoreni rokovi izvršenja izgradnje kanalizacije (dinamika i hodogram aktivnosti po naseljima, te sanacija prometnica),

– ako se radovi neće izvoditi po planu da li će se izvođač kazniti ili raskinuti ugovor

Vijećnici kao i svi građani moraju znati što se događa s projektom izgradnje kanalizacijske mreže u Vrbovcu i potrebno je izvršiti što veći napor da se radovi izvedu što kvalitetnije i žurnije kako ne bi trpjeli štetu na svojoj imovini.

Vijećnici Damir Fašaić i Tomislav Grežina se nadaju potpori u ovoj inicijativi od strane svih ostalih vijećnika koji su članovi Gradskog vijeća Grada Vrbovca – stoji u priopćenju koje su potpisali HDZ-ovi vijećnici u vrbovečkom Gradskom vijeću.

Gradonačelnika Grada Vrbovca Denisa Kralja pitali smo da li podržava ovu inicijativu. Njegov odgovor prenosimo u nastavku:

– Drago mi je da su se napokon odlučili pokrenuti. Ja već dugo pozivam Damira Fašaića, kao županijskog pročelnika da pomogne kod rješavanja problema. On i zamjenik župana Damir Tomljenović slikali su se u šljemovima na otvaranju radova u Brčevcu i nakon toga su nestali. Važno je znati da su velika većina cesta koje su raskopane, županijske ceste. I da tu dvojac – Fašaić i Tomljenović ima presudni utjecaj, a nisu uspjeli dogovoriti ni proširenje asfalta u Brčevcu. Mi svakodnevno pokušavamo osigurati da se asfaltira županijska cesta kroz Pavlovec i Križevačku cestu, a njih tu nema. Iako je to njihova, županijska odgovornost. Tako da ću predložiti vijećnicima većine da svakako podrže ovu inicijativu HDZ-a za izvanrednom sjednicom. Na nju ćemo pozvati odgovorne za stanje na vrbovečkim cestama – direktora Vodovoda i odvodnje Zagrebačke županije i potpredsjednika HDZ-a Zagrebačke županije Tomislava Mastena i direktora Županijske uprave za ceste te također potpredsjednika HDZ-a Zagrebačke županije Tomislava Landeku.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime