Vrbovečki Dom zdravlja uvodi trijažu

0
Komunalac add

Prema naputcima HZJZ i nadležnih epidemioloških službi u Domu zdravlja Vrbovec organiziran je poseban način rada koji uključuje trijažu svih pacijenata na ulazu. Sustav trijaže počinje još u domu oboljele osobe kada se telefonom najavljuje za dolazak svom liječniku.

Voditelj ispostave Doma zdravlja Vrbovec Davorin Radin ističe kako je prva i osnovna razlika u sadašnjem radu upravo to da se uvodi trijaža pacijenata – Ne može se direktno doći do svojih liječnika. Prilikom dolaska, pacijente će prvo na ulazu dočekati educirane medicinske sestre koje će napraviti anketni epidemiološki upitnik pomoću kojeg će se procijeniti da li osoba može ući u dom zdravlja. U dom zdravlja ući će bolesnici za koje ne postoji sumnja na koronavirus – rekao je Radin.

Za sve pacijente koji dolaze obavezna je prethodna najava telefonom njihovom liječniku kako ne bi bilo zastoja na ulazu. Glavna sestra ispostave Vrbovec Tamara Matulić Čus naglašava da su na svim ulazima  postavljeni dezinficijensi za ruke te dodaje – ukoliko nemate maske za lice na ulazu ćete uzeti postavljene papire i staviti na nos, bez obzira imate li respiratorne probleme kako bi zaštitili sebe i ostale. Pacijenti ulaze u dom zdravlja tek nakon što završimo trijažu i ustanovimo da smiju ući – ističe Matulić Čus.

Uspostavit će se i pozivni centar za sve informacije o korona virusu gdje će educirane medicinske sestre i tehničari davati aktualne informacije prema smjernicama HZJZ. Radno vrijeme pozivnog centra je od 7 do 21 sat, a brojeve su sljedeći:

– OBITELJSKA MEDICINA: 01/2729-977

– DENTALNA MEDICINA: 01/2791-695

– PEDIJATRIJA: 01/2791-666

– GINEKOLOGIJA: 01/2791-687

– INFORMACIJE: 01/2729–978

– PSIHOLOŠKA POMOĆ ZA IZOLIRANE PACIJENTE: 091/2548 – 529 i 01/3330–762

Detalje o organizaciji rada u Domu zdravlja Vrbovec možete pronaći i ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime