Zvekovac odustao od nogometnog natjecanja u svim kategorijama!

0
Komunalac add

U kratkom priopćenju predsjednika NK Zvekovca, Denija Pucelja koje je stiglo na adresu Nogometnog središta Vrbovec stoji:  „Poštovani, javljam Vam da NK Zvekovac odustaje od natjecanja u svim kategorijama ove sezone zbog situacije s pandemijom COVID-19 i nedostatkom igrača.“

Obzirom na takav čin Zvekovca, koji se natjecao u I. ŽNL Istok, sve njegove naredne seniorske utakmice prema Pravilniku o nogometnim natjecanjima registrirat će se 3:0 u korist protivničke momčadi. Zvekovac je istupio iz daljnjeg natjecanja i u pionirskoj i juniorskoj ligi NS Vrbovec. Dakako, odustajanje Zvekovca od daljnjeg natjecanja istodobno znači i klupski gubitak na nogometnog zemljovidu NS Vrbovec.

Odustajanje Zvekovca, automatski znači i ispadanje u II. ŽNL Istok. Hoće li Zvekovac snositi i neke druge sankcije, osim ispadanja u niži rang natjecanja, odlučivati će se u sferi nadležnih disciplinskih tijela.

Međutim, pandemija Covida-19 je prouzrokovala organizacijsko funkcioniranje i u drugim klubovima NS Vrbovec. Napomenimo, da je također i Dubrava odustala od natjecanja u juniorskoj ligi NS Vrbovec. Kao razloge su naveli novonastale okolnosti glede pandemije koronavirusa, učestalih prekidanja prvenstva, zbog čega postupnim odustajanjem pojedinih igrača u Dubravi nemaju dovoljan broj nogometaša za ligaško natjecanje. Zbog odustajanja Dubrave u kategoriji juniora, svi rezultati juniorske selekcije Dubrave su brisani.

I Lonja privremeno nije bila u mogućnosti nastaviti natjecanje u kategoriji pionira. Naime, zbog epidemiološke situacije uz Covid-19, roditelji pionira Lonje su donijeli odluku da svoju djecu do daljnjega neće puštati na treninge i utakmice. Klub je po tom pitanju nemoćan i ne može utjecati na odluke roditelja.

Obzirom da pandemija koronavirusa više od godinu dana negativno utječe na globalni život u cijelom svijetu, nedvojbeno da se negativno odrazila i na sportski život u Zvekovcu, zbog čega je došlo i odustajanja u sezoni 2020./21. Isto tako pandemija koronavirusa u velikoj mjeri otežava organizaciju ligaških utakmica u kategoriji mladeži u Dubravi i Lonjici.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je 9. travnja 2021. godine donio Odluku ouvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije u kojoj se između ostaloga stoji: „preporuka da se u svim sportskim objektima u kojima su dozvoljena natjecanja i treninzi ne koriste svlačionice.“ Međutim, pridržavaju li se svi dionici ligaških natjecanja svih preporuka!?

Logično je da odgovorni ljudi i roditelji brinu za zdravstvenu sigurnost svoje djece, koji ih ne žele bez ikakvog valjanog razloga nepotrebno izlagati potencijalnim zarazama Covida-19. Kad obrazovne institucije provode online nastavu, nije logično da se igrači gomilaju u neprikladnim i omanjim svlačionicama u kojima se ne mogu provoditi epidemiološke mjere.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime