Županijska skupština: traži se izmjena Mreže hitne medicine

0
Komunalac add

Jednoglasnom odlukom članovi Županijske skupštine Zagrebačke županije na jučerašnjoj su sjednici ponovno potvrdili inicijativu iz rujna 2018. godine kojom traže izmjenu Mreže hitne medicine za Zagrebačku županiju. Ponovno se traži 60 T1 timova, 5 T2 timova, 5 timova za Prijavno-dojavnu jedinicu, ustroj Ispostave Sveta Nedelja s 5 T1 timova, financiranje u potpunosti T1 timova za područje ispostava Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina, uvođenje dodatnih doktora medicine (ukupno 25) uz T1 timove koji će osigurati funkcionalno povezivanje djelatnosti hitne medicine i sanitetskog prijevoza kao i otvorena vrata hitne medicine 24 sata te financiranje u potpunosti svih timova Mreže hitne medicine od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Županijskoj skupštini izvješće je podnijelo Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda za 2018. godinu. Ukupna šteta od svih elementarnih nepogoda u 2018. godini za područje Zagrebačke županije, temeljem prihvaćenih konačnih izvješća gradskih i općinskih povjerenstava, iznosi 8.956.922,68 kuna. Vlada Republike Hrvatske na sjednici od 20. prosinca 2018. godine donijela je Odluku o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u 2018. godini u RH kojom je za 2 grada i 2 općine s područja Zagrebačke županije osigurana pomoć u ukupnom iznosu od 934.414,32 kuna pri čemu je 73.192,37 kuna za štete nastale na obrtnim sredstvima u poljoprivredi, a preostalih 861.221,98 kn za štete na građevinskim objektima fizičkih osoba.

Na sjednici je prihvaćen veći broj izvješća o radu za 2018. godinu različitih povremenih radnih tijela Županijske skupštine poput Savjeta mladih, Savjeta za zdravlje, Povjerenstva za ravnopravnost spolova i drugih.Također prihvaćeno je i Izvješće o radu župana za drugu polovicu 2018. godine. Na samom početku sjednice članovi stranke Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti napustili su sjednicu ocijenivši neopravdanim uvođenje točke vezane uz razrješenje i imenovanje predsjednika i članova Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste na dnevni red žurnim postupkom.

(Foto: Zagrebačka županija)

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime