Županija osigurala 13 milijuna kuna za male poduzetnike

0
Komunalac add

Zagrebačka županija poziva poduzetnike sa svog područja da se jave na 13 milijuna kuna vrijedan Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Prijave se primaju do 6. srpnja 2020. godine.

Prijaviti se mogu mikro subjekti malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) koji imaju sjedište i koji posluju na području Zagrebačke županije, imaju najmanje 1 zaposlenog (uključujući vlasnika/cu obrta) te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID -19), i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Gostujući u programu Radio Vrbovca pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove EU Zagrebačke županije Damir Fašaić rekao je da je zbog pandemije koronavirusa došlo do zastoja u gospodarstvu. – U konačnici smo željeli pomoći poduzetnicima u Zagrebačkoj županiji čije je poslovanje bilo ugroženo zbog epidemije i koji su zatvorili svoje poslovanje. Mogu se javiti svi oni koji imaju do 10 zaposlenih i oni čiji je rad bio obustavljen kroz treći i četvrti mjesec. To su prvenstveno mali obrtnici, kozmetički i frizerski saloni, trgovine, restorani. U ovom slučaju kafiće smo izostavili. Redoslijedom zaprimanja, obrađivat ćemo prijave i dodjeljivati ih do iskorištenja sredstava – naglasio je Fašaić.

Potpore će se dodjeljivati za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing (financijski) obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti. Iznos potpore iznosi 3.000 kuna jednokratno po zaposlenom radniku na puno radno vrijeme u prethodnom mjesecu.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji.

Više informacija može se dobiti na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr, ili na broju telefona 01/6009-457.

Prijave se dostavljaju na tri načina:

  1. elektronički, putem sustava ePrijavekoji je dostupan na poveznici www.eprijave.hrna način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb,
  2. preporučenom poštom na gore spomenutu adresu
  3. osobno na istu adresu u Pisarnicu koja se nalazi u prizemlju.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime