Županija i Grad Vrbovec izdvojit će po milijuna kuna za izgradnju centra Crvenog križa

0
Komunalac add

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj obišli su danas radove na izgradnji Centra za pružanje socijalnih usluga u zajednici. Centar koji će biti smješten u Ulici poginulih branitelja, vrbovečki Crveni križ gradi u skopu EU projekta “To mi treba” vrijednog oko 15 milijuna kuna. Županija i Grad Vrbovec uključuju se u financiranje projekta, iz svojih će proračuna izdvojiti po milijun kuna.

Za građevinske radove osigurano je oko 10 milijuna 300 tisuća kuna, ostatak je kupnja zemljišta i opremanje, provedbeni troškovi. S obzirom na promjene na tržištu građevinskih radova u međuvremenu su značajno porasli troškovi izgradnje, za dva milijuna kuna, ovu investiciju možemo završiti uz potporu jedinica lokalne i regionalne samouprave – pojasnila je ravnateljica Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko.

U Vrbovcu smo jako sretni što ćemo dobiti ovakav centar za društvenu namjenu i moram pohvaliti ovaj projekt i ravnateljici Mucko, ova zgrada je njezina vizija, a osigurat će našim građanima brojne benefite. Na nama je sada da pokrijemo zajednički sa Županijom tu razliku u cijeni – naglasio je gradonačelnik Kralj.

Ovakvi su projekti potrebni Zagrebačkoj županiji, mi smo odmah reagirali na dopis Crvenog križa i u proračunu za 2022. godinu osigurat ćemo potrebna sredstva – rekao je zamjenik župana Tomljenović.

Projektom će se stvoriti infrastrukturni uvjeti za pružanje socijalnih usluga u zajednici za osobe starije životne dobi, a to su; prostor za organiziranje dnevnog boravka za starije s brojnim animacijskim aktivnostima (kulinarske, kreativne, sportsko rekreativne, zdravstvene i kulturne radionice), prostor potreban za pružanje usluge pomoći u kući, kuhinja za pripremu i dostavu obroka, kupaonica za teško pokretne, odnosno nepokretne korisnike, uredi za stručno osoblje, kabinet za individualne i grupne tretmane, te dvije samostalne stambene zajednice za deinstitucionalizirane korisnike.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime