Župan Kožić prisustvovao godišnjoj skupštini DVD-a Rakovec

0
Komunalac add

U tijeku su redovite godišnje skupštine dobrovoljnih vatrogasnih društava.  87. godišnjoj skupštini DVD-a Rakovec u subotu prisustvovao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Ponovio je da su vatrogasci ponos županije, da su prisutni na svim terenima, ne samo u županiji, nego i puno šire te da spašavajući tuđe živote i imovinu opasnostima izlažu i vlastiti život. – Zato kroz proračun pokušavamo stvarati uvjete za nabavu neophodne opreme kako biste lakše funkcionirali. I dalje možete očekivati suradnju, ali i pomoć, ne samo s vatrogascima nego i drugim programima bitnima za ovu općinu – rekao je župan. Na godišnjoj skupštini dodijeljene su diplome članovima DVD-a koji su položili ispit za zvanje vatrogasac. Primilo ih je 17 članova, među njima devet žena. Na skupštini je jednoglasno prihvaćen prijedlog Upravnog odbora društva da se za počasnog predsjednika DVD-a Rakovec imenuje Ivan Dobrica.

O aktivnostima društva u protekloj godini izvješće je podnio njegov zapovjednik Branko Herček, rekavši da je iza društva mirna godina što se tiče intervencija, ali uzbudljiva što se tiče preventivnih i stručnih aktivnosti. Uz župana, prisutnima su se obratili Slavko Povrlišek, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice i Brankica Benc, načelnica Rakovca. – Općina pomaže DVD financiranjem njegove redovite djelatnosti, kao i kroz nabavu opreme, a dosta smo sredstava uložili i u vatrogasni dom. Na tome moramo zahvaliti Županiji i našem županu, koji su nam puno pomogli -rekla je načelnica Benc.

Na skupštini su članovima društva dodijeljene spomenice i plamenice za hrabrost i požrtvovnost te zahvalnice članovima podmlatka i mladeži, kao i zaslužnim tvrtkama i pojedincima.

(Foto: Zagrebačka županija)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime