Župan Kožić: Prihodi u 2018. najveći u zadnjih 15 godina

0
Komunalac add

Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2018. godinu prema kojem su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 655.942.799,99 kuna i ispunjeni su na razini 96,31 posto plana. Ukupni rashodi u 2018. godini iznose 617.084.790,69 kuna. U istom razdoblju u izvornom Proračunu ostvareni su prihodi od 347.235.406,60 kuna tj. 97,13 posto od plana te rashodi od 329.809.615,12 kuna. – U apsolutnom iznosu, ovaj prihod u 2018. godini je najveći prihod u zadnjih 15 godina što znači da kontinuirano rastu prihodi Zagrebačke županije – istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Zbog izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Županijska skupština donijela je kriterije po kojima će se određivati zakupnina kod davanja u zakup poslovnih prostora Doma zdravlja Zagrebačke županije. Zakupnina će se utvrđivati prema površini poslovnog prostora, zoni u kojoj se nalazi, starosti objekta i prema tome koriste li ordinaciju jedan ili dva zakupca. Svaki od kriterija ima svoj koeficijent te će ukupnu cijenu zakupnine činiti njihov umnožak. –Kreirajući kriterije za zakup vodili smo se činjenicom da je u ruralnim područjima sve teže dobiti liječnika jer ima daleko manje pacijenata od gradskih sredina i stoga će oni plaćati znatno nižu najamninu od one u gradovima -rekao je župan Stjepan Kožić.

Sva trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalne bolnice kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija u 2018. godini poslovali su pozitivno, osim Doma zdravlja Zagrebačke županije koji je morao iz vlastitih sredstava financirati troškove specijalizacije 17 liječnika s obzirom da je kasnila uplata ugovorenih sredstava. Na sjednici Skupštine primljena su na znanje izvješća o njihovu radu.

Donesena je i odluka o dodjeli Javnih priznanja Zagrebačke županije koja će se dobitnicima uručiti na Svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije u srijedu, 17. srpnja 2019. godine. Povelja Zagrebačke županije dodijelit će se ravnateljici OŠ Sveta Nedjelja Anici Magdalenić, trgovačkom društvu Tabacco iz Zaprešića za proizvod “Hrvatski kišobran”, trgovačkom društvu BIO-ZRNO iz Nove Kapele u općini Dubrava, dugogodišnjem predsjedniku Crvenog križa Velika Gorica dr. Ivanu Jurkinu, Udruženju obrtnika Zaprešić i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jastrebarsko. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijelit će čembalistu Franji Biliću iz Stupnika, Hrvatskom pjevačkom društvu “Jeka” iz Samobora i skladateljici Sari Glojnarić. Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se udruzi Svetojanske mažoretkinje, dok će se nagrada za životno djelo dodijeliti kiparu, slikaru i kulturnom djelatniku Dragutinu Grgasu – Belom iz Zaprešića.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime