Župan Kožić otvorio novosagrađeni Društveni dom u Dropčevcu

0
Komunalac add

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc danas su svečano otvorili novosagrađeni Društveni dom u Dropčevcu. Zagrebačka županija je osigurala 630 tisuća kuna za izgradnju doma s parkiralištem i igralištem, ostalo su sredstva općine Rakovec te u manjoj mjeri Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Župan Kožić podsjetio je da je Županija u protekloj godini u različite projekte na području općine Rakovec uložila oko 3,7 milijuna kuna. –Treba brinuti o malim općinama, o našim ruralnim prostorima, a na tome radimo već niz godina s konkretnim projektima. Ovaj dom u Dropčevcu žiteljima će vjerujem koristiti za niz aktivnosti i za okupljanja i druženja – naglasio je Kožić.

Načelnica Rakovca Brankica Benc rekla je da je osnovni cilj gradnje društvenoga doma potaknuti mlade da s obitelji ostanu živjeti na selu. –Ovdje u Dropčevcu mladi zaista ostaju na selu, ovdje imamo puno OPG-ova na kojima zajedno žive i do četiri generacije. Ovo je važan projekt za sve naše mještane, naše udruge, posebno za djecu – istaknula je načelnica te podsjetila da su u protekloj godini na području općine izgrađena četiri nova dječja igrališta – u Brezanima, Hudovu, Dvorišću i Dropčevcu.

Zagrebačka županija sufinancirala je izgradnju i dvije nerazvrstane ceste, u Goljaku i Kolenici. Načelnica Benc spomenula je i projekt izgradnje vodovoda na području općine. –Radovi su pri kraju, u općini je s ovim projektom vodovodna mreža proširena na dodatnih 11 kilometara, domaćinstva su dobila besplatne priključke – rekla je Benc.

Na putu do Dropčevca župan Kožić je obišao novoasfaltiranu županijsku cestu Rakovec – Mlaka, najvažniju prometnicu u općini koja predstavlja najkraći put prema čvorištu Sv. Helena i autoputu za Zagreb. Radove je financirala Županijska uprava za ceste. –Jednu vrlo nesigurnu cestu smo proširili i asfaltirali u dva asfaltna sloja, u što smo uložili 1,9 milijuna kuna. Ova cesta prije svega znači život i sve komunikacije prema gradu Zagrebu, a kao što čujemo koriste ju i stanovnici susjednih općina, pa čak i Križevaca – istaknuo je Kožić.

Župan je posjetio i središte Rakovca gdje je izgađena I. faza nogostupa, dionice od centra Rakovca do skretanja za Hruškovec. –Nogostup će povećati sigurnost pješaka u prometu, posebice školske djece. Projekt su zajednički financirali Zagrebačka županija i općina Rakovec – naglasila je načelnica Benc.

Današnji posjet Rakovcu župan Kožić iskoristio je kako bi stanovnicama općine čestitao Međunarodni dan žena i poklonio im ružu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime