Župan Kožić obišao gradilište niskoenergetskog društvenog doma u Dropčevcu

0
Komunalac add

Župan Stjepan Kožić obišao je danas gradilište niskoenergetskog društvenog doma u Dropčevcu u općini Rakovec. Uskoro u ovome naselju počinje i gradnja dječjega igrališta. U gradnju doma zajedno s parkiralištem ulaže se 1,36 milijuna kuna, a u dječje igralište nešto više od 123.000 kuna. Zagrebačka županija je osigurala 38% potrebnih sredstava. Ostalo su sredstva općine Rakovec te u manjoj mjeri Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. –Županija je uvijek pomagala manje razvijene sredine, a to je u konačnici i naša zakonska obveza – rekao je Kožić te dodao da je općina Rakovec ogledan primjer kako se uz mali proračun i kvalitetno upravljanje može puno učiniti.

Načelnica Rakovca Brankica Benc rekla je da je osnovni cilj gradnje društvenoga doma potaknuti mlade da s obitelji ostanu živjeti na selu. –Ovo je višenamjenski objekt kojim želimo stvoriti prijateljsko okruženje za sve stanovnike, posebno djecu. U drugoj fazi njegove gradnje u potkrovlju planiramo urediti muzej, ali i dva smještajna kapaciteta kako bi objekt bio samoodrživ – rekla je načelnica Benc.

Kožić je nakon Dropčevca obišao i središte Rakovca gdje se gradi nogostup. U prvoj fazi 200 metara. Županija radove sufinancira s 480.000 kuna. U drugoj fazi izgradit će se još 1000 metara nogostupa, u smjeru Vrbovca.

(Fotografije: Zagrebačka županija)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime