Župan Kožić obišao energetski obnovljenu zgradu Doma zdravlja

0
Komunalac add

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić zajedno sa suradnicima obišao je danas energetski obnovljenu zgradu ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Vrbovcu. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade vrbovečkog Doma zdravlja iznosi više od 3,1 milijun kuna, od čega bespovratna europska sredstva iznose oko milijun i 100 tisuća  kuna, a preostali dio osigurala je Zagrebačka županija.

Provedbom mjera za energetsku obnovu i poboljšanu učinkovitost, ostvarit će se znatne uštede u utrošku energenata za potrebe grijanja, hlađenja i rasvjete te omogućiti korištenje obnovljivih izvora energije. – Ukupni troškovi za grijanje smanjeni su za 60 posto, a za rasvjetu 55 posto, to je velike ušteda koja nam u konačnici stvara nova sredstva raspoloživa za ulaganje u podizanje kvalitete zdravstvene usluge za sve žitelje – istaknuo je župan.

U tijeku je izrada novog energetskog certifikata temeljem kojeg će se Županiji isplatiti maksimalna potpora za ovaj projekt iz Europskog fonda za regionalni razvoj – time će i službeno završiti provedba projekta.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime