Zrinskaši sudjelovali na 29. festivalu Swieto Dzieci Gor u Nowom Saczu u Poljskoj

0
Komunalac add

Mali folkloraši HKUD-a Petar Zrinski sutra će, s početkom u 19 sati, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec izvesti program s kojim su nastupili na 29. festivalu Swieto Dzieci Gor u Nowom Saczu te će prikazati video prezentaciju o boravku u Poljskoj.

Naime, nakon tjedan dana boravka u Poljskoj i nastupa na festivalu, djeca i tamburaši Folklornog ansambla HKUD-a “Petar Zrinski” dobili su plaketu za: zabavni karakter programa koji su izvodili jer su prema riječima žirija uspješno, s užitkom dočarali tradicijske igre našega kraja, za glazbene instrumente kojima su tamburaši popratili koreografije te pjevanje djevojčica za koje su rekli da je kroz sve godine festivala rijetko viđena tako dobra dječja pjesma.

Zrinskaši su na spomenutom festivalu pokazali plesove i tradiciju našeg kraja te upoznali kulturu i običaje drugih zemalja svijeta. – Hvala Zagrebačkoj županiji i Gradu Vrbovcu što su uvidjeli izvrsnost našeg odlaska na Festival i svojom potporom omogućili naš dolazak – poručili su iz Zrinskog

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime