Zrinskaši pred domaćom publikom izveli program s festivala u Poljskoj

0
Komunalac add

Mali folkloraši i tamburaši HKUD-a Petar Zrinski sinoć su, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, pred domaćom publikom izveli program s kojim su nastupili na 29. festivalu Swieto Dzieci Gor u Nowom Saczu u Poljskoj. Tamo su boravili tjedan dana, a publici su jučer prikazali i video prezentaciju o boravku.

Naime, nakon tjedan dana boravka u Poljskoj i nastupa na festivalu, djeca i tamburaši Folklornog ansambla HKUD-a “Petar Zrinski” dobili su plaketu za: zabavni karakter programa koji su izvodili jer su prema riječima žirija uspješno, s užitkom dočarali tradicijske igre našega kraja, za glazbene instrumente kojima su tamburaši popratili koreografije te pjevanje djevojčica za koje su rekli da je kroz sve godine festivala rijetko viđena tako dobra dječja pjesma.

Zrinskaši su na spomenutom festivalu pokazali plesove i tradiciju našeg kraja te upoznali kulturu i običaje drugih zemalja svijeta. Tijekom odmora između nastupa bilo je puno aktivnosti, plesa, pjesme, smijeha i zabave. Posjetili su Krakow, rudnik soli u Wieliczki te druge popularne turističke atrakcije. Izrađivale su se lutkice i suveniri, a pjevalo se i sviralo čak i na drvetu.

Zrinskaši su, bez sumnje, na ovom putovanju uživali u mnogo zabave, a kući su ponijeli lijepe uspomene. – Hvala Zagrebačkoj županiji i Gradu Vrbovcu što su uvidjeli izvrsnost našeg odlaska na Festival i svojom potporom omogućili naš dolazak –poručili su iz Zrinskog

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime