Znanstvenik Ivica Puljak sutra u Vrbovcu

0
Komunalac add

Poznati splitski fizičar Ivica Puljak ponovo gostuje u Vrbovcu. Vrbovečka publika, učenici i predškolci moći će sutra uživati u Danu za znanost s uglednim hrvatskim znanstvenikom.

Učenici nižih razreda osnovnih škola i predškolci slušat će predavanje „Tajni život zvijezda“, za učenike viših razreda osnovnih škola Puljak je pripremio „Priču o svemiru“, dok će srednjoškolcima pričati „Priču o svemiru i Higgsovom bozonu“.

U Dječjem vrtiću Vrbovec predavanje je planirano od 9.30 sati do 10.15 sati. U I. osnovnoj školi niži će razredi predavanje „Tajni život zvijezda“ slušati od 11 do 11.45 sati, a višim će razredima profesor Puljak pričati „Priču o svemiru“ od 11.50 sati do 12.45 sati. U Srednjoj školi Vrbovec predavanje počinje u 13 sati. Nakon toga, od 15 sati slijedi predavanje za niže razrede u II. osnovnoj školi, a u 15.50 sati za više razrede.

Puljak će u Narodnoj knjižnici Vrbovec od 19 sati održati i predavanje za građane pod nazivom „Budućnost svemira i ljudskog roda”. Publika će imati priliku čuti što profesor Puljak kaže o budućnosti našeg dijela svemira i kako će na kraju završiti svemir te kakva je bliska budućnost ljudskog roda.

Podsjetimo, Ivica Puljak profesor je fizike na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, jedan od članova internacionalnog tima na CERN-u, međunarodnoj instituciji za nuklearna istraživanja sa sjedištem u Švicarskoj, koji je tragao za Higgsovim bozonom. Bio je voditelj i suradnik na brojnim domaćim i međunarodnim znanstvenim projektima, objavio je više od 700 znanstvenih radova, organizirao više od 50 međunarodnih konferencije, radionica i škola, organizirao ili izveo više od 400 aktivnosti na popularizaciji i promociji znanosti.

Gostovanje organiziraju Danko Maleković i Grad Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime