Znanstvenik Ivica Puljak gostovao u Vrbovcu

0
Komunalac add

Poznati splitski fizičar Ivica Puljak jučer je gostovao u Vrbovcu. Uz veoma zanimljiva predavanja učenici, predškolci i vrbovečka publika uživali su u Danu za znanost s uglednim hrvatskim znanstvenikom.

Učenici nižih razreda osnovnih škola i predškolci slušali su predavanje „Tajni život zvijezda“, za učenike viših razreda osnovnih škola Puljak je pripremio „Priču o svemiru“, dok je srednjoškolcima pričao „Priču o svemiru i Higgsovom bozonu“.

Puljak je u Narodnoj knjižnici Vrbovec održao i predavanje za građane pod nazivom „Budućnost svemira i ljudskog roda”. Publika je mogla čuti što profesor Puljak kaže o budućnosti našeg dijela svemira i kako će na kraju završiti svemir. Za ovo zanimljivo predavanje u vrbovečkoj se knjižnici tražilo mjesto više.

Profesor Puljak naglasio je tijekom svog predavanja da je budućnost već ovdje – Svijet postaje sve brži i brži, a na nama je da ga pratimo i svojim znanjem pridonesemo ljudskom razvoju u budućnosti. Učite djecu da zavole znanost – rekao je Puljak.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime