Zlatna Andrea Petrek: “Na ovom sam prvenstvu prvi puta plakala od sreće”

0
Komunalac add

U SAD-u u Texasu od 21. svibnja do 1. lipnja održano je Svjetsko prvenstvo u Bench Pressu na kojem je nastupila i Vrbovčanka Andrea Petrek te osvojila zlatnu medalju u kategoriji OPEN do 69 kilograma. Ovo je još jedan od velikih uspjeha naše sportašice koja je za prvo mjesto podignula 117.5 kilograma. Andrea je tako obranila svjetsko zlato koje je osvojila prošle godine u Sun Cityju u Južnoafričkoj Republici.

Na prvenstvu u Texasu sudjelovalo je oko 1000 natjecatelja iz 64 države. I na ovogodišnje prvenstvo putovao je Andrein trener, izbornik i trener hrvatske reprezentacije Siniša Križan.

U našem smo programu ugostili prvakinju Andreu i trenera Sinišu koji su s nama podijelili dojmove sa prvenstva.

Dojmovi su se sada pomalo slegli. Bilo je ovo dosta teško natjecanje, odnosno pripreme jer sam morala skinuti dosta kilograma, ali sav trud se na kraju isplatio. Kao i uvijek, reći ću da je moglo biti i puno bolje, ali s druge strane, zadovoljna sam jer smo doma donijeli zlato. Konkurencija je na svakom prvenstvu jaka pa je tako bilo i na ovom natjecanju. Nakon što sam završila s natjecanjem zapravo nisam u tom trenutku mogla doći sebi, tek u svlačionici nakon Sinišinih riječi da sam ponovo uspjela i da imam zlato u rukama, prvi puta sam se rasplakala – rekla je Andrea.

Na novi Andrein uspjeh veoma je ponosan trener Siniša. – Kao što je andrea rekla, ove godine smo u pripremama imali dosta problema. Završne pripreme trajale su oko dva mjeseca, a Andrea je uspjela skinuti desetak kilograma. To je jako puno i naravno da to žrtvovanje i skidanje kilograma utječe i na krajnji rezultat. Bez obzira na to, taktički odrađen dobar posao, puno truda i žrtvovanja, dovelo je do toga da Andrea po treći put osvoji Svjetsko zlato s čime se može podićiti jako malo država svijeta. S obzirom na vremensku razliku i visoke temperature u cijelom Texasu, dakle jutra oko 30 stupnjeva, morali smo se i tome prilagoditi te je i to na neki način stvaralo male probleme. Inače, sama organizacija turnira bila je na zavidnoj razini. Sada treniramo dalje te se nadamo novim uspjesima na budućim natjecanjima i nadamo se donijeti još zlatnih medalja u Vrbovec – istaknuo je Siniša.

Ono što sada slijedi za Andreu i za što je već počela s pripremama jest Europsko prvenstvo u Istanbulu.

Što su nam još rekli Siniša i Andrea možete poslušati danas od 16 sati na 94.5 MHz.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime