Zlatica Jagatić nova predsjednica Gradske udruge umirovljenika Vrbovec

0
Komunalac add

Gradska udruga umirovljenika Vrbovec održala je izvanrednu izbornu skupštinu u vrbovečkom motelu Marina na kojoj je bilo nazočno 40 članova. Kao gosti bili su prisutni: zamjenik vrbovečkog gradonačelnika Marko Belošević, Marica Špičić iz Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije, Zlatko Hržić Sindikat umirovljenika Hrvatske podružnica Vrbovec, Stjepan Jambrišak Gradska udruga umirovljenika Dugo Selo, Dragica Picek Udruga umirovljenika Općine Bedenica, Željko Tašler Udruga umirovljenika Općine Brckovljani, Stjepan Habazin Udruga umirovljenika Općine Dubrava, Nikola Horvat Udruga umirovljenika Općine Farkaševac, Anica Ožanić Udruga umirovljenika Općine Gradec, Ljerka Puhača Udruga umirovljenika Općine Preseka i Đuro Glavinić Udruga osoba s invaliditetom grada Vrbovca.

Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo kojim je predsjedao Slavko Pek u društvu Ane Bakar i Lepe Mađer. Na skupštini je izglasana razrješnica dotadanjem čelništvu, izvršnom i nadzornom odboru, tajniku i likvidatoru. Za novu predsjednicu je izabrana Zlatica Jagatić, dva dopredsjednika Dragutin Ivanušec i Vladimir Pasarić te članovi izvršnog odbora: Ivka Antolković, Ana Bakar, Nikola Barukčić, Draga Baštek, Josip Košak, Andreja Mesarek, Marica Octenjak, Štefica Pasarić, Slavko Pek, Dragutin Pomper, Krešimir Pretković, Marija Smolec, Dragan Vicković i Branko Tarandek. U članstvo nadzornog odbora izabrani su: Ljerka Antolković, Katica Glavica i Ivan Kučan. Za tajnicu je ponovo izabrana Marija Smolec, dok je za likvidatoricu imenovana Marica Octenjak. U Skupštinu Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije izabrana je Zlatica Jagatić, a potvrđen je i dalje status članice Izvršnog odbora Mariji Smolec. Članovi Gradske udruge umirovljenika Vrbovec su svoje čelništvo kao i predstavnike u Zagrebačkoj županiji izabrali jednoglasno.

Financijsko izvješće za 2022. godinu podnijela je Marija Smolec koja je navela da su prihodi u prošloj godini iznosili 54.000,00 kuna, a rashodi 44.805,00 kuna. Uime Nadzornog odbora izvješće je podnijela Ljerka Antolković. Izvješća su bila jednoglasno prihvaćena od strani svih nazočnih skupštinara.

Zamjenik gradonačelnika Marko Belošević je čestitao novom rukovodstvu na čelu s predsjednicom Zlaticom Jagatić te zaželio uspješan rad Gradskoj udruzi umirovljenika Vrbovec i napomenuo da od Grada Vrbovca mogu i dalje očekivati potporu u svom radu jer se Grad trudi da u okviru svojih mogućnosti pomogne u poboljšanju životnog standarda vrbovečkih umirovljenika. Nazočni predstavnici umirovljeničkih udruga te Udruge osoba s invaliditetom grada Vrbovca su redom čestitali novom rukovodstvu Gradske udruge umirovljenika Vrbovec na izboru, poželjeli da ostvare svoje programske ciljeve, kao i da nastave dosadašnju međusobno suradnju u borbi za što bolji život umirovljeničke populacije i promicanju zajedničkih aktivnosti u istočnom dijelu Zagrebačke županije.

Predsjednica Zlatica Jagatić se zahvalila na ukazanoj časti, ali i naglasila da je preuzela veliku obvezui odgovornost te pozvala sve članove na slogu kako bi u zajedničkoj sinergiji ambicioznih projekata, srčanim djelovanjem i hrabrim pristupom nastavili pozitivnim i požrtvovnim radom prethodnika. Kao jedan od temeljnih ciljeva je svakako povećavanje broja članstva i podizanje ugleda Gradske udruge umirovljenika Vrbovec u društvenom i javnom životu grada Vrbovca.

Poslije održane skupštine druženje članova Gradske udruge umirovljenika Vrbovec i gostiju se nastavilo uz prigodni domjenak i glazbeni repertoar grupe Biseri. U veselom plesnom ritmu, ugodnom razgovoru i ozračju gostoljublja vrbovečkih umirovljenika kovane su nove aktivnosti i druženja. Naime, Gradska udruga umirovljenika Vrbovec sudjeluje od humanitarnih i karitativnih, sportskih i do inih aktivnosti na nivou Vrbovca i Zagrebačke županije, te doprinosu živosti osobama treće životne dobi, organizirajući razne radionice, izlete, druženja i plesne večeri.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime