Zimska služba Zagrebačke županije spremna za zimu

0
Komunalac add

Zimska služba Zagrebačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije u zimskom razdoblju 2019/2020. za što je osigurano 15,3 milijuna kuna.

Županijska uprava za ceste (ŽUC) Zagrebačke županije organizira provođenje zimske službe na 1.258 km županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije raspoređenih u III. i IV. razinu prednosti u razdoblju od 15. studenoga ove godine do 15. travnja 2020. za što je osigurano 29 vozila s ralicama i posipačima, 1 freza za snijeg te 5.000 tona soli i 5.000 mᶟ sipine. Prema riječima ravnatelja ŽUC-a Tomislava Landeke radove zimskog održavanja izvode Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. i to putem stožera zimske službe kroz 7 mjesta pripravnosti (Goričica, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Okuje, Samobor, Vrbovec, Zaprešić).

Na području Zagrebačke županije nalazi se i 370 km državnih cesta (I. i II. razina prednosti), a Hrvoje Sokol iz Hrvatskih cesta rekao je kako je za njihovo održavanje osigurano 5.000 tona soli te 1.500 m³ sipine.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je kako je održavanje samo jedan dio posla kad je cestarski sektor u pitanju. –Ono što je i dalje gorući problem kako u Zagrebačkoj županiji, tako i u ostatku Hrvatske je sanacija oštećenih i dotrajalih prometnica koje su u nadležnosti županijskih uprava za ceste. Kreditom od 50 milijuna kuna sanirali smo oko 200 kilometara najugroženijih prometnica, a potrebe na terenu daleko premašuju sredstava kojima raspolaže ŽUC -rekao je Kožić apelirajući pritom još jednom na Vladu RH i resorna ministarstva da napokon krenu rješavati problematiku nedostatnih temeljnih prihoda ŽUC-eva u svim županijama RH.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime