Ženska konjička garda Vrbovec primljena u Savez povijesnih postrojbi Hrvatske vojske

0
Komunalac add

Ženska konjička garda Vrbovec danas je u Samoboru jednoglasno primljena u Savez povijesnih postrojbi Hrvatske vojske te je tako službeno postala članica njihovih povijesnih postrojbi. Ženska konjička garda Vrbovec od sada će sudjelovati na svim važnijim događanjima u Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo, Ženska konjička garda Vrbovec osnovana je 2020. godine te je Vrbovec prvi u Europi imao žensku konjičku gardu. Tada je imala pet aktivnih članica: Lanu Vrščak, Antonelu Hršak, Leonu Kandrač, Paolu Prskalo i Gabrielu Kovačić. Uskoro je još desetak djevojaka iskazalo interes za sudjelovanje u radu ove jedinstvene sekcije Konjogojske udruge Vrbovec.

Predsjednik Konjogojske udruge Vrbovec Željko Vrščak posebno je ponosan na gardu i na njezin ulazak u Savez povijesnih postrojbi HV-a. – Odlučili smo djevojke okupiti i osnovati  Žensku konjičku gardu Vrbovec, koja se razvila u jednu jako lijepu priču i danas se s našom gardom zaista možemo ponositi. Ženska konjička garda Vrbovec prihvaćena je u Savez povijesnih postrojbi Hrvatske vojske. To je velika čast i zaista sam preponosan na našu gardu. Bilo je prepreka na putu, no uspjeli smo ostvariti ciljeve, zbog toga sam jako, jako ponosan – istaknuo je Vrščak.

Ženska konjička garda Vrbovec predstavila se na brojnim svečanostima diljem Hrvatske. Između ostalog, u “Mimohodu pobjednika” u Pakracu, mimohodu Povijesnih postrojbi u Gospiću, na 350. obljetnici pogibije Zrinskog i Frankopana u Zrinskom Topolovcu, gostovala je u Mihaljevcima, zatim na svečanom mimohodu ulicama Bjelovara povodom turističke manifestacije “Terezijana” te na brojnim drugim manifestacijama u našem gradu i gradovima diljem zemlje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime