Ženska konjička garda Vrbovec predstavit će se u Zrinskom Topolovcu

0
Komunalac add

Ženska konjička garda Vrbovec u nedjelju, 2. svibnja gostuje u Zrinskom Topolovcu povodom obilježavanja 350. obljetnice pogibije Zrinskog i Frankopana, rekao je gostujući u našem programu predsjednik Konjogojske udruge Vrbovec Željko Vrščak.

Zrinski Topolovac obilježava 350. obljetnicu pogibije Zrinskog i Frankopana te povodom tog obilježavanja organiziraju okupljanje konjičkih postrojbi gdje će se iz svake postrojbe prezentirati nekoliko konjanika. I naša garda je dobila posebnu pozivnicu tako da ćemo i mi prisustvovati ovom događanju. Zahvaljujemo načelnici koja je posebno inzistirala na tome da dođe ženska konjička garda. Uz podršku direktorice vrbovečke Turističke zajednice Jasne Benedik, naravno da idemo u Zrinski Topolovac predstaviti Žensku konjičku gardu Vrbovec  – rekao je Vrščak.

Inače, Ženska konjička garda uspjela je prikupiti sredstva za kupnju materijala i šivanje uniformi za članice. Na taj će se način i ostale zainteresirane djevojke u potpunosti moći uključiti u sve aktivnosti garde. – Djevojke koje se žele priključiti uvijek su dobrodošle, međutim potrebno je imati jahače iskustvo. Dakle, konja imamo dovoljno, za to nije potrebno brinuti, ali jako je važno upravo jahače iskstvo – naglasio je Vrščak.

Jedna od članica garde, Lana Vrščak poručuje svim zainteresiranim djevojkama da im se pridruže. – Bilo bi lijepo da se djevojke priključe našoj gardi. Voljeli bismo da se ova tradicija prenese mladim uzrastima i da se nastavi dalje – istaknula je.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime