Željko Vrščak: Vrbovec ovo još nije doživio

0
Komunalac add

Još uvijek se nisu slegli dojmovi i emocije nakon velikog uspjeha manifestacije “Vrbovečko projahivanje” protekle nedjelje. Prekrasni konji i zaprege iz svih dijelova Hrvatske zavladali su gradskim ulicama. Druženjem konjogojaca izuzetno je zadovoljan predsjednik Konjogojske udruge Vrbovec Željko Vrščak. – Telefon još uvijek neprekidno zvoni, zovu me čestitari sa svih strana. Srce mi je veliko kao kuća. Mislim da ste stvarno imali što vidjeti. Ljudi su komentirali da Vrbovec ovo još nije doživio – ponosan je Vrščak.

Konjari su pred brojnu vrbovečku publiku izveli više od stotinu svojih najboljih grla. -Imali smo 19 zaprega i 54 jahača. Odazvalo se više konjara nego što smo očekivali, ovo je bio zaista veliki događaj za Vrbovec– ističe Vrščak i zahvaljuje svojim sugrađanima koji su izašli na ulice i dočekali povorku. – Zahvaljujem Vrbovčanima, također i ženama i mjesnom odboru iz Gaja i Luke, svima koji su nas podržali – poručuje.

Posebno atraktivne bile su konjičke igre na Sajmištu. Ove su godine u sklopu manifestacije igre održane prvi put. Sa zapregama u dvije kategorije, hladnokrvni i toplokrvni konji te jahačima u četiri kategorije – brzina, spretnost, štafeta, timska igra.

Želja organizatora je ovu manifestaciju pretvoriti u lijepu tradiciju. –Prošle godine na projahivanju okupilo se par prijatelja, no sada smo odlučili da ovo mora postati tradicija i da događaj moramo dići na još viši nivo, naravno u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Vrbovca čiji smo veliku podršku imali ove godine. Općenito će naša udruga ubuduće biti prisutna na svim domaćim manifestacijama, očekujte naše članove i konje na vrbovečkim ulicama sve više i više – istaknuo je Vrščak te pozvao sve Vrbovčane, konjare i ljubitelje konja, da se uključe u rad Konjogojske udruge Vrbovec.

U nastavku rezultati 1. konjičkih igara i fotogalerija:

Zaprege – hladnokrvnjaci:

  1. Tonko Marelja
  2. Josip Plavec
  3. Dalibor Tklačec

Zaprege – toplokrvnjaci

  1. Ivan Kračić
  2. Mario Žugec
  3. Nikola Dudaš

Timska igra

  1. Luka Krunić i Sandi Kovač
  2. Mihael Miklečić i Diana Ričko
  3. Katarina Vuković i Arijana Herbst

Igra spretnosti

  1. Nikola Ričko
  2. Diana Ričko
  3. Dragutin Podolski

Štafeta

  1. Diana Ričko, Niola Ričko i Dragutin Podolski
  2. Romana Kerep, Marta Bujanović i Katarina Vuković
  3. Leona Blagaj, Arijana Herbst i Mihael Miklečić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime