Zbor građana MO Luka podržao otvaranje novih vrtićkih skupina

0
Komunalac add

Zbor građana Mjesnog odbora Luka podržao je inicijativu za otvaranje novih vrtićkih skupina u društvenom domu na Luki. Okupljenima se na početku obratio predsjednik Mjesnog odbora Mijo Mijatović naglasivši kako se dom efektivno koristi dva do tri dana u godini, dok su izdvajanja za održavanje doma značajna.

U proteklih šest godina u ovaj je dom uloženo oko 140 tisuća kuna, međutim to još uvijek nije dovoljno jer su potrebna ulaganja u strop, u podove, fasadu i uređenje interijera – rekao je Mijatović te dodao kako je zbog toga i niknula ideja da se u društvenom domu otvori dječji vrtić, koji je ovom kraju itekako potreban.

Naišli smo na razumijevanja gradonačelnika, ali naravno želimo čuti i vaše mišljenje – dodao je te pojasnio kako je u planu uređenje doma za tri vrtićke skupine, odnosno oko 50 do 60 djece. U sklopu toga bi se u potpunosti uredio dom, sa svom potrebnom infrastrukturom. Također je u planu uređenje još jednog igrališta uz društveni dom, koje bi isključivo služilo potrebama dječjeg vrtića. Grad je također preuzeo obavezu uređenja prostorije iznad vatrogasnog spremišta, kako bi i mjesna zajednica imala prostorije za svoje aktivnosti. Ukupno se radi o 2 i pol do 3 milijuna kuna ulaganja. Ukoliko se ovaj plan ostvari, Grad Vrbovec će društveni dom na upravljanje dobiti narednih 25 godina. – Nakon toga će generacije koje dolaze odlučiti za što će se ovaj prostor koristiti – zaključio je Mijatović.

Gradonačelnik Denis Kralj pojasnio je okolnosti koje su dovele do inicijative za otvaranjem vrtićkih skupina u lučkom domu. – Nažalost nisam uspio ispuniti obećanje da će sva djeca još u ovoj godini biti upisana u vrtić. Dodatne skupine namjeravili smo otvoriti u prostoru gospodina Kirše, međutim tu se pojavilo više problema, od poteškoća s javnom nabavom do troškova koji su buknuli. Na kraju je ispalo da u taj prostor ni u najboljem slučaju ne možemo useliti do 1. ožujka 2020. godine – rekao je gradonačelnik te dodao kako se od toga odustalo jer se računalo da će početi gradnja vrtića u Jugu.

Na kraju se i za projekt vrtića u Jugu produžila javna nabava. Otvaranje ponuda imamo ovih dana, ako sve prođe bez žalbi, a onda će izbor izvođača trajati još sljedećih mjesec dana,  tako da radovi na izgradnji vrtića neće početi ove godine – zaključio je Kralj. Izvođač radova nakon sklapanja ugovora ima rok od godnu dana za izgradnju vrtića pa je izgledno da niti sljedeće godine u rujnu djeca neće moći pohađati novi vrtić.

Zbog svega toga odlučili smo se za ovo rješenje, koje je gospodin Mijatović već i ranije predlagao, ali smo bili u pregovorima s gospodinom Kiršom. Prijedlogu koji je stigao iz MO Luka nismo našli nikakve zamjerke, vaša pozicija je idealna, a i samo mjesto će puno toga dobiti dolaskom vrtića – rekao je gradonačelnik.

Sljedeći korak je na Mjesnom odboru Luka, koji Gradu Vrbovcu treba odobriti pravo građenja, zatim bi ova priča trebala na odlučivanje Gradskom vijeću i na kraju u projektiranje.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime