Zbogom, heroino!

0
Komunalac add

Uz najviše vojne počasti, u nazočnosti mnogobrojnih suboraca iz 51. samostalne bojne Vrbovec i 2. gardijske brigade u petak je na gradskom groblju u Vrbovcu na vječni počinak ispraćena heroina Domovinskog rata Nevenka Topalušić, stopostotni ratni vojni invalid. Podsjetimo, preminula je na braniteljskim prosvjedima u Zagrebu u noći s utorka na srijedu.

Od nje su se oprostili ratni zapovjednik umirovljeni brigadir Branko Gačak (51. samostalna) i dr. Tonči Soža, načelnik ratnog saniteta 2. Gardijske brigade.

-Odlaskom naše vrbovečke heroine, ostaje golema praznina u našim srcima, ali i obveza da istinu o njezinoj požrtvovnosti i herojstvu, prenosimo nadolazećim generacijama. Hvala Ti Neno, i neka Ti je laka hrvatska zemlja! – kazao je brig. Gačak.

-Nagovarao sam je zadnjeg dana u Savskoj ulici da pođe kući, bojeći se za njeno zdravlje. Nije poslušala. Štoviše, kazala mi je kako se te noći budila u brizi za Tigrove, da im se nešto ne dogodi, jer su bili preblizu vatri u Savskoj! – kazao je  njen šef, načelnik ratnog saniteta u 2. gardijskoj brigadi dr. Tonči Soža, opraštajući se od svoje sestre Nevenke na vrbovečkom  gradskom groblju.

-Čim smo se upoznali brzo sam shvatio da je to izuzetna medicinska sestra, nevjerojatno hrabra i, nadasve, dobar čovjek. Danas cijela Hrvatska znade tko je bila Nevenka Topalušić, da je to bila žena koja je riskirala vlastiti, kako bi spasila tuđi život. Tako i je teško ranjena u Dubici tijekom akcije Una– dodao je dr. Soža. Još je naglasio kako “možda mnogi ne znaju da smo osim za naše, brinuli i za borce drugih postrojbi, pa i za one na ‘drugoj strani’, pogotovo u Oluji. Laka Ti hrvatska zemlja, Neno!“

 

F.S.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime