Zbirka “Hologrami nade” Ivana Koprića predstavljena u Zagrebu

0
Komunalac add

Prva zbirka poezije „Hologrami nade“ sveučilišnog profesora Ivana Koprića iz Vrbovca u srijedu je navečer predstavljena brojnoj publici u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Podsjetimo, zbirku su izdali zagrebački nakladnik Meandar Media Branka Čegeca i vrbovečka udruga Avis Rara Studio. Branko Čegec je među ostalim istaknuo kako uglednog sveučilišnog profesora Koprića dosad nismo poznavali kao autora poezije. -Već ovaj interes, odnosno odaziv na promociju, svjedoči da će ovo biti vrlo uspješna knjiga. Činjenica da Ivan Koprić piše i poeziju je nešto što daje nade. Mislim da će svaki od vas ovdje pronaći nešto za sebe i da će vas bar na trenutak obogatiti – poručio je na promociji Čegec okupljenim članovima akademske zajednice te brojnim kulturnim djelatnicima i Vrbovčanima.

Kakvu poeziju nam nudi Ivan Koprić, odnosno, kakav je to autor nadahnutim je pogovorom knjizi vjerno odgovorila prof. Đurđica Čilić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. -Visoko perceptivan, tankoćutan, prisutan, zagledan s istom pažnjom i u samoga sebe, svoj unutarnji svijet, i svijet koji ga okružuje. On nam izlaže svoje strahove koji su i naši, svoje nade koje pripadaju i nama, svoje boli koje prepoznajemo kao vlastite, svoju izgubljenost koju smo iskusili i mi. Njegov je jezik suptilan i nepretenciozan, sa sadržajem koji je njime posredovan dopire do nas s lakoćom i čitamo ga kao da smo i sami mogli tako napisati – kaže prof. Čilić.

Bila je ovo večer ispunjena istinskim emocijama, kako samih aktera, tako i publike, koje je dodatno podgrijala dramska umjetnica Maja Posavec, nadahnuto i sugestivno čitajući izbor pjesama iz Koprićeve zbirke. S nestrpljenjem se očekuje predstavljanje zbirke Holograma nade i u Koprićevom Vrbovcu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime