Završna izložba projekta “Artoratorij”

0
Komunalac add

Edukacijski projekt vrbovečke udruge Avis Rara Studio “Artoratorij” završava izložbom radova u prozorima Narodne knjižnice Vrbovec koja će trajati od 11. prosinca do 18. prosinca. Od ukupno 17 polaznika izabrano je 25 likovnih radova koji će objediniti radionice održane u sklopu projekta. –Ovom izložbom objedinili smo lijepo zajedničko druženje. Pozivamo sve da pogledaju izložbu i urone u naš laboratorij likovnosti – poručuju voditelji projekta.

Iza naziva Artoratorij skriva se edukacijski projekt koji se bavi slikarstvom i crtanjem, grafičkim tehnikama, kiparstvom, stripom, filmom, animacijom i ostalim umjetničkim izričajima. Autori projekta i voditelji radionica u Vrbovcu su magistra slikarstva Verena Jakuš i profesor likovne kulture i kipar Ivan Mak. Radionice stop-animacije vodila je redateljica i snimateljica Marina Uzelac.

Kroz niz od pet likovnih radionica, održanih od 09.11.019. do 07.12.2019., naši vrijedni laboranti poigrali su se grafičkim i slikarskim tehnikama, a kroz jednaku seriju radionica stop-animacije savladali su osnove kratkometražnog filma – ističu iz udruge.

Paralelno su se u suradnji s autorima projekta odvijale besplatne radionice stripa udruge Crtani Romani Šou. Jedan pano izložbe posvećen je stripovskim uradcima. Krajnji cilj i ishod rada nije samo likovno djelo, nego i učenje kreativnog procesa, promišljanje i poticanje na što veću maštovitost i kreativnost te kao motivacija za nastavak daljnjeg učenja i napredak.

Usmjereni prema svim uzrastima s naglaskom na djeci i mladima, polaznicima naših radionica nije bilo potrebno iskustvo, već se svakome pojedinačno pomagalo s novim idejama, informacijama i praktičnim savjetima tijekom procesa razrade svoje ideje – naglašavaju voditelji.

Projekt je financiran sredstvima Grada Vrbovca.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime