Završena prva dionica nogostupa u Rakovcu

0
Komunalac add

U općini Rakovec završena je prva dionica nogostupa od ukupno 1000 metara planiranog nogostupa od centra Rakovca do skretanja za Hruškovec, a za koji je ishođena građevinska dozvola. Ovim projektom povećala se sigurnost za pješake, posebno školske djece ususret početku nove školske godine.

Općinska načelnica Brankica Benc istaknula je da ih vesele ovakvi projekti jer povećavaju sigurnost pješaka posebno školske djece te ovime Rakovec kao sjedište općine dobiva jednu novu, uređenu vizuru. Dodaje da je ovaj projekt najvećim dijelom sufinanciran sredstvima Zagrebačke županije te sredstvima Općine Rakovec. – Zahvaljujem županiji i županu Stjepanu Kožiću koji brine o ravnomjernom razvoju, posebno razvoju i manjih sredina kao što je Općina Rakovec. Osigurana su financijska sredstva i za drugu dionicu nogostupa u Rakovcu, od strane Zagrebačke županije i Općine Rakovec te je u tijeku procedura izbora izvođača radova – istaknula je načelnica Benc.

Podsjetimo, već je prije izgrađen nogostup od 300 metara uz mjesno groblje, u samom centru te prema Područnoj školi Rakovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime