Završena izgradnja vatrogasne garaže u Poljani

0
Komunalac add

U epidemiološkim uvjetima Covida-19 nije bilo odmora za članove DVD-a Poljane koji su vrijedno tijekom 2021. godine radili na uređenju vatrogasnog doma i garaže. Naime, prema planu rada bile su provedene mjere i postupci u cilju poboljšanja uvjeta rada i nabavke vatrogasne opreme. U obilasku izvršenih vatrogasnih radova u Poljani bili su: predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca Kristijan Košak, tajnica VZG Vrbovca Darija Sokač i predsjednik DVD-a Vrbovec Marijan Krznar.

Predsjednik DVD-a Poljana Ivan Martinčević zahvalio je Vatrogasnoj zajednici Grada Vrbovca na pruženoj pomoći. – Velika zahvala VZG-u Vrbovca na pomoći koju nam pružaju u posljednje vrijeme u radu našeg društva. Naše aktivnosti su usmjerene na jačanje protupožarne zaštite te nabavci opreme i uređenja prostorija u našem selu. Ovo je samo kontinuitet našeg vrlo dobrog rada i doprinos spremnosti naših članova da vlastitim odricanjem poboljšamo uvjete našeg rada i druženja – rekao je Martinčević.

DVD Poljana je uzorno društvo s kojim imamo višegodišnju pozitivnu suradnju te ćemo u okviru VZG Vrbovca i dalje poticati i podupirati njihov rad. Jačanje njihove vatrogasne spremnosti, obučenosti i mobilnosti je ujedno i jačanje vatrogasne zaštite i na razini gradske vatrogasne zajednice – istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Tajnik DVD-a Poljana Domagoj Debogović prezentirao je prošlogodišnje djelovanje društva. – DVD Poljana javio se dva puta u 2021. godini na natječaj za udruge koji raspisuje Zagrebačka županija. Prvi puta društvo je dobilo 15.000,00 kn za nabavu vatrogasne opreme u ljetu, a drugi puta 7.000,00 kn za opremanje nove kuhinje, krajem godine. S radovima na kuhinji započelo se u proljeće, a radovi su obuhvaćali krečenje, lijepljenje pločica, izradu kuhinjskog namještaja te vodovodne instalacije. Sve radove izvršavali su članovi DVD-a Poljana, a dobar dio materijala potrebnog za radove donacija je samih članova. Proces opremanja i stavljanja u kompletnu funkciju nove kuhinje završen je krajem godine kad je kuhinja opremljena novim hladnjakom, perilicom posuđa, kuhalnom pločom i napom – rekao je Debogović.

Inače, Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca pomogla je DVD-u Poljana i doniranjem vatrogasnih kaciga te nekoliko vatrogasnih odijela.

Kad govorimo o završetku projekta izgradnje garaže, svakako moramo uputiti veliku zahvalu VZG-u Vrbovca koja je nabavila sav potreban materijal za unutarnje uređenje. Konkretno staklenu vunu za izolaciju te brodski pod kojim je garaža iznutra obložena. I ovdje treba spomenuti da su sve poslove oko dovršetka uređenja garaže odradili članovi društva, a za domjenak koji je održan povodom završetka radova na garaži, hrana te piće i pekarski proizvodi bili su donirani – dodao je Debogović.

Napomenimo na kraju da su najzaslužniji za aktivnosti koje su bile provedene u DVD-u Poljana u prošloj godini: predsjednik Ivan Martinčević, zamjenik predsjednika Kruno Cvetek, zapovjednik Siniša Kuzmić, zamjenik zapovjednika Goran Sanjković, tajnik Domagoj Debogović te Ivica Poldrugač, Mario Šurmin, Renato Trošić i Zdravko Trošić.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime