Završena energetska obnova zgrade PP Vrbovec

0
Komunalac add

Završena je energetska obnova zgrade Policijske postaje Vrbovec. Investitor je Ministarstvo unutarnjih poslova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4,305.455 kuna. Iznos financijske potpore Europske unije je 2.105.392 kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ugovor od dodjeli sredstava potpisan je u prosincu 2018. godine.

U sklopu radova izvršena je zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija, ugradnja odgovarajuće štedne rasvjete, obnova centralnog grijanja, sanacija i hidroizolacija temeljne konstrukcije – pojasnio je pomoćnik načelnika PP Vrbovec Zvonimir Tomas te dodao kako je na ulazu u glavnu zgradu ugrađena podizna platforma za osobe smanjene pokretljivosti.

Rezultati projekta su smanjenje godišnje potrošnje primarne energije u zgradi za gotovo 81 posto, smanjenje toplinske energije za grijanje zgrade za skoro 80 posto te smanjenje emisije CO2 za 81 posto.

Prije obnove zgrada Policijske postaje Vrbovec svrstana je u energetski razred E, a sada je postignut energetski razred B. Zgrada izgrađena 70-ih godina prošlog stoljeća sada je puno ugodnije mjesto za rad. –U zgradi je sada puno ugodnije boraviti i raditi. Prozori više nisu dotrajali, nema propuha, a buka je smanjena, što je važno jer zgrada se nalazi uz glavnu cestu. I naravno vanjski izgled zgrade je sada puno ljepši – naglasio je Tomas te istaknuo kako je MUP sklopio ugovor s Gradom o izgradnji novog parkirališta ispred policijske postaje s 30-tak parkirnih mjesta. Radovi bi trebali krenuti na proljeće.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime