Zavirite u “Ceker pun Prigorja”

0
Komunalac add

Povodom Međunarodnog dana žena na selu i Svjetskog dana hrane, Lokalna akcijska grupa „PRIGORJE“ danas je na Trgu Petra Zrinskog organizirala mini prodajno-izložbeni sajam pod nazivom “Ceker pun Prigorja”. Na sajmu sudjeluju poljoprivrednice, OPG-ovke, obrtnice i članice udruga koje svojim radom pridonose blagostanju svojih obitelji, razvoju gospodarstva na selima i očuvanju tradicije našeg kraja.

Tako su danas na gradskom trgu: OPG Domjanić, OPG Havoić, OPG Remenarić, OPG Dobošić te Tradicijski obrt Ljiljane Stanko. Inače, na sajmu sudjeluje i Srednja škola Vrbovec, točnije Učenička zadruga Vida. Na taj će način, osim u školi, Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje obilježiti i na Trgu Petra Zrinskog. Na njihovom štandu također se mogu pronaći prigodni proizvodi poput domaćih sitnih kolača, domaćeg ajvara i lovačke salate po recepturi koju su učenici kuhari pomno proučili uz mentorstvo svojih nastavnika naglašavajući njegovanje tradicije našeg kraja.

Cilj ovog mini sajma je promovirati aktivnosti seoskih žena i dati im mogućnost da predstave i plasiraju svoje proizvode te obogatiti i upotpuniti turističku ponudu u našem gradu. Osim sajma, u kućici na trgu Restoran Dioniz priprema jelo pa građani sve do 13 sati mogu uzeti svoju porciju. U ponudi su špek fileki i odojak s ražnja.

Partneri sajma su Grad Vrbovec, TZ Grada Vrbovca i Udruga Pera.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime