Zašto odabrati Srednju školu Vrbovec?

0
Komunalac add

U tijeku su prijave obrazovnih programa u Nacionalnom informacijskom sustavu za upis u I. razrede srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Srednja škola Vrbovec nudi 10 obrazovnih programa. U Opću gimnaziju upisuje se 40 učenika, 20 učenika za zvanje ekonomist. Za zvanje prodavač upisuje se 20 učenika, za kuhara 16 učenika, za mesara 20 učenika. Za zvanje CNC operater upisuje se 20 učenika. Za zvanja konobar, automehaničar, autolimar, instalater grijanja i klimatizacije upisuje se po 8 učenika za svaki obrazovni program.

Prošle smo godine imali dobar interes prema Općoj gimnaziji, ekonomistima, CNC operaterima, kuharima i konobarima. Nešto je manji interes za druga strojarska zanimanja, a nažalost prošle godine nismo imali upisanih mesara što je velika šteta jer PIK Vrbovec ih treba – naglasila je v.d. ravnateljice Srednje škole Vrbovec Mirjana Pušić, koja se posebno osvrnula na program Opće gimnazije.

To je opće obrazovni program koji priprema učenike za nastavak školovanja na sveučilištima. To je zaista dobar i kvalitetan program u kojem radi stručan kadar i nema potrebe da učenici koji baš žele upisati Opću gimnaziju putuju negdje drugdje. Pogotovo jer ove godine učenici koji odlaze u Zagreb neće imati povlastice poput besplatnih udžbenika, to će biti rezervirano samo za učenike s područja Zagreba, pa ih pozivam da dođu u Srednju školu Vrbovec – pojašnjava ravnateljica.

Imamo uspjehe na mnogim natjecanjima, čak i međunarodnog karaktera. To uvijek ističemo i na stranicama škole. Voljela bih da roditelji to prate, upoznaju se s kvalitetom rada u određenoj ustanovi i onda zajedno s djecom donesu odluku o odabiru škole – dodaje Pušić.

Obrazovni programi će se moći prijavljivati sve do 22. srpnja 2020. Učenici imaju pravo prijaviti šest različitih programa i u svakom trenutku mogu pratiti na kojem su mjestu trenutačno na listi te prema tome mijenjati svoje prioritete kako bi u ljetnom roku uspjeli upisati željeni program. –Nakon tog roka kreće ispis prijavnica koje učenici moraju odnijeti u osnovnu školu svojim razrednicima. Konačna ljestvica poretka će biti objavljena 25. srpnja i tada će sigurno znati što imaju pravo upisati. Kod nas u Srednju školu dolaze 27. srpnja s upisnicom za taj program za koji su stekli pravo upisa. I tada donose svu ostalu dokumentaciju koja je uvjet za upis – pojašnjava postupak socijalni pedagog Miroslav Oršulić.

Termini upisa i popis potrebne dokumentacije bit će dodatno istaknuti na stranicama Srednje škole Vrbovec. –Učenicima strukovnih zanimanja potreban je Ugovor o provedbi praktične nastave ili naukovanju, to nije uvjet za upis, ali naša je preporuka učenicima da čim prije pronađu mjesto obavljanja prakse i na upis donesu te ugovore – poručuje Oršulić.

Inače, Srednja škola Vrbovec na jesen će učenike dočekati u novom izdanju. Zgrada je energetski obnovljena, a svi radovi bi trebali završiti krajem kolovoza. –Izvana škola sada lijepo izgleda, a iznutra je izuzetno ugodna. Više nam neće biti vruće po ljeti, niti hladno po zimi jer obnovljen je cijeli sustav grijanja. Do jeseni bi trebali dobiti i neku novu opremu od CARNET-a. Moderniziramo se i nadamo se da ćemo ove jeseni krenuti s klasičnim radom u učionicama i da nećemo morati održavati online nastavu – ističe ravnateljica Pušić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime