Zaslužni Vrbovčani primili nagrade

0
Komunalac add

Na današnjoj svečanoj sjednici vrbovečkog Gradskog vijeća dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo i četiri godišnje nagrade Grada Vrbovca i to u znak priznanja za uspjehe u radu iz područja gospodarstva, kulture, umjetnosti, znanosti, športa i drugih područja društvenog života.

Nagrade za životno djelo primili su Mirjana Margetić i Ivan Vragotuk                            Profesorica Mirjana Margetić gotovo 40 godina radi u Glazbenoj školi kao glazbeni pedagog, nastavnica harmonike, solfeggia te kao dirigentica harmonikaškog orkestra. Svojim je dugogodišnjim radom s učenicima doprinijela kulturnom životu grada Vrbovca, obrazovanju stotina mladih Vrbovčana, a njeni su učenici tijekom godina osvojili gotovo stotine nagrada na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Zaslužna je za osvojeni prvi pehar na Međunarodnom natjecanju harmonike u Puli, koji je došao u Glazbenu školu. Niz zlatnih medalja, prva mjesta, prve nagrade redovna su pojava i ove školske godine.

Ivan Vragotuk nagrađen je za izrazit doprinos u razvoju vatrogastva, kao jedan od osnivača Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca. Ut to, ostavio je trag i u civilnom životu radom u mjesnom odboru te općenito društvenom životu na području Grada Vrbovca.  Od samih početaka, 1993. godine je sudjelovao u osnivanju Vatrogasne zajednice grada Vrbovca. Od 1993. godine pa sve do 2016. godine, bio je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca. U svom DVD-u Celine je aktivan od 1969. godine, kada je i počela izgradnja zgrade DVD-a, a danas ovaj DVD slovi kao jedan od najboljih s područja Grada Vrbovca. Obnašao je dužnost zapovjednika DVD-a Celine od 1993. godine pa sve do 2018. godine, kada je proglašen počasnim zapovjednikom. Ivan Vragotuk sudjelovao je i u izgradnji kapelice Svete Marije Putne.

Dobitnici godišnjih nagrada Grada Vrbovca su:

Zdravko Sohora, vlasnik obrta HIDROSPOJ – za izrazit doprinos u razvoju poduzetništva, unapređenju gospodarstva i općenito društvenog života na području Vrbovca.                    Krešimir Jakopec – za izrazit doprinos u razvoju športa, kulture, civilnog života te općenito društvenog životu na području Vrbovca.                                                  Marijan Benko – za izrazit doprinos u razvoju poljoprivrede, vatrogastva, civilnog života te općenito društvenog životu na području Vrbovca.                                                              Vladimir Baček, Darko Jendriš i Branko Jendriš – za izrazit doprinos u razvoju športa, radu s mladima te općenito društvenog životu na području Vrbovca.

Dobri duh Vrbovca

U čast pokojnom Darku Gotalu, gradonačelnik Grada Vrbovca odlučio je osnovati novu nagradu pod nazivom „Dobri duh Vrbovca“ te je po prvi puta ova nagrada dodijeljena našem prerano preminulom sugrađaninu.                                                                                  Darko Gotal je bio aktivan sudionik u svim događanjima koje je organizirala Vrbovečka udruga vinogradara i vinara; u obilježavanju Vincekova, Martinja, izložbama vina u županiji, ali i šire. Bio je uvijek prisutan, vedar i nasmijan. Takvog ga pamtimo. Pamtimo ga kao biskupa za Martinje, pamtimo ga kao ceremonijal-meštra za Vincekovo, pamtimo ga kao proizvođača dobrih vina koji je uvijek dobivao dobre ocjene na izložbama vina. Ali nažalost, samo ga možemo pamtiti. Darko više nije s nama. Preminuo je prije punih godinu dana u 43. godini života. Darko je bio i član Limene glazbe Vrbovec te je promovirao naš grad u mnogim turističko-kulturnim manifestacijama diljem Lijepe naše. Pamtit ćemo ga kao velikog pajdaša, kao prijatelja, kao našeg Vrbovčanina.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime