Zaslužni Vrbovčani primili godišnje nagrade

0
Komunalac add

Na današnjoj svečanoj sjednici vrbovečkog Gradskog vijeća dodijeljene su godišnje nagrade Grada Vrbovca u znak priznanja za uspjehe u radu iz područja gospodarstva, kulture, umjetnosti, znanosti, športa i drugih područja društvenog života.

Dobitnici godišnjih nagrada Grada Vrbovca su:

Ivan Novak –godišnja nagrada grada za izrazit doprinos razvoju znanosti i promociji Grada Vrbovca na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Rumunjskoj. Ivan je na spomenutoj Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Rumunjskoj osvojio srebrnu medalju. Olimpijski uspjeh Ivanu je omogućio izravan upis na fakultet, a ima i pravo na državnu stipendiju. Kao nagradu za njegov uspjeh Grad Vrbovec dodijelio mu je i jednogodišnju stipendiju.

Josip Klepec – za izrazit doprinos razvoju znanosti i promociji grada Vrbovca na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Poljskoj. Josip, tada učenik zagrebačke XV. gimnazije osvojio je srebrnu medalju na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi održanoj u Varšavi.Na ovom međunarodnom natjecanju učenika u programiranju sudjelovalo je 55 natjecatelja iz 13 zemalja.

Marijana Prevarek – za uspješno promicanje, unapređenje i izrazit doprinos u razvoju poljoprivrede, mljekarstva i općenito promociju društvenog života na području grada Vrbovca. Marijana Prevarek Vlasnica je OPG-a sa 100 komada blaga, 60 muznih krava koje sama muze, poduzetnica je s tri zaposlene osobe. Majka 4 djece, a u svoje slobodno vrijeme volontira kod jedne starije gospođe koja živi sama. U radu OPG-a sudjeluje cijela obitelj, a o njihovom trudu najviše govori podataka kako je OPG Prevarek prošle godine isporučio 360 tisuća litara mlijeka.

Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec – za izrazit doprinos u razvoju i promidžbi kulturne baštine grada Vrbovca u tuzemstvu i inozemstvu te općenito kulturnu promociju društvenog životu na području grada Vrbovca. Vrbovečke mažoretkinje prošle su godine u Rovinju osvojile 3 zlata i 1 broncu. Uspjeh su ponovile i ove godine sa pet zlatnih medalja. To su plodovi dugogodišnjeg rada vrbovečkih mažoretkinja, koje ove godine slave 30 godina rada i postojanja. Limena glazba je u Novom Vinodolskom na smotri puhačkih orkestara u kategoriji B osvojila srebrnu plaketu. Društvo godišnje zajedno odradi oko 40 nastupa, u gradu, zemlji i inozemstvu, čime vrlo uspješno promoviraju kulturnu baštinu grada.

Prenko Andreić – za uspješno promicanje i unapređenje poduzetništva,  razvoj humanitarnog te općenito društvenog života grada Vrbovca. Kroz godine života u Peskovcu, Andreić se iskazao svojim humanitarnim radom. Prilikom stradavanja kuća u požarima – obitelji Damira Jagatića i Miroslava Jagatić Kneza te Drage i Zlate Bencarić iz Peskovca – gospodin Andreić pomogao je obiteljima time što je donirao izvođenje i vođenje svih građevinskih radova kako bi obitelji imale krov nad glavom i sanirane kuće. Također, prilikom izgradnje vatrogasnog doma u Peskovcu sa svojom tvrkom je izvodio građevinske radove te vatrogascima donirao novi pod.

Prof. dr. sc. Ivan Koprić – za izrazit doprinos u razvoju znanosti javne uprave, obrazovanju mladih ljudi i općenito promociju društvenog života na području grada Vrbovca. Profesor Koprić autor je knjige „Uspavano srce demokracije – lokalna samouprava za građane i zajednicu“ koju je 2018. godine, kao svoju prvu knjigu, objavila Udruga Avis Rara Studio, Nakon prvog predstavljanja u lipnju 2018. godine u Vrbovcu, zbog velikog interesa predstavljena je potom u Karlovcu, Krku, Solitu, Dinju, Koprivnici, Zagrebu, Varaždinu i Osijeku. Na osnovu ove knjige sedam je organizacija pokrenulo zajednički projekt „Građani u srcu demokracije“.

Dubravka Borko – za izrazit doprinos razvoju znanosti i obrazovanja mladih te općenito društvenog životu na području grada Vrbovca. Profesorica Borko vrsna je pedagoginja i metodičarka. 2017. godine njeni su učenici sudjelovali u STEM ligi i osvojili prvo mjesto na ekipnom natjecanju na festivalu matematike u Splitu. Do sad najveći uspjeh postignut je 2018. godine kada je njen učenik Ivan Novak osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju, a isto tako, je lani osvojio srebrnu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi. U razredu je autoritet u stručnom i obrazovnom smislu, ali i u odgojnom jer poštuje učenike, pobuđuje kod njih slobodu mišljenja, ali i razvija osjećaj osobne odgovornosti.

Ljiljana Stanko –za izrazit doprinos u očuvanju i razvoju kulturne baštine na području grada Vrbovca te općenito društvenog životu na području grada Vrbovca. Ljiljane Stanko je etnografkinja i koreografkinja koja svojim predanim radom više od 30 godina djeluje na očuvanju tradicijske i kulturne baštine vrbovečkog kraja. Od 1981. godine članica je folklornog ansambla HKUD-a Petar Zrinski, kojeg uspješno vodi već dvadeset i pet godina. Od osnutka pjeva i u ženskom vokalnom sastavu „Lera. Njezin je rad temeljit i studiozan, što je dokazala i izdavanjem knjige „Vrbovečka nošnja“ čime je od zaborava otela stare načine izrade nošnji. Ne postoji presedan takvog rada o vrbovečkoj baštini.

Josip Klasić – za uspješno promicanje i unapređenje poduzetništva i obrtništva grada Vrbovca te općenito društvenog života grada Vrbovca. Već niz godina jedini je građevinski limar koji trenutno zapošljava šest radnika, bez obzira na krizu u građevinarstvu i izuzetnu konkurenciju „rada na crno“ uspio je održati poslovanje i povećati broj zaposlenih. Aktivan je član tijela Udruženja obrtnika Vrbovec, član Skupštine u tri mandata, a značajna je suradnja i s ostalim građevinskim obrtima i tvrtkama kako bi ponuda u poslovima povezanima u toj struci bila sveobuhvatnija.

Priznanje “Dobri duh Vrbovca” gradonačelnik Denis Kralj dodijelio je Đorđi Vasiljeviću – za rad na promociji Grada Vrbovca putem društvenih mreža. Kao administrator facebook stranice “Vrbovec grade moj” povezao je građane Vrbovca. Zaslužan je za postavljanje platforme na kojoj Vrbovčani mogu doći do svih informacija o događajima u gradu.

Voditeljica Folklornog ansambla HKUD-a Petar Zrinski, Ljiljana Stanko zahvalila je u ime dobitnika – Ono zbog čega smo nagrađeni nismo radili zato da bismo bili nagrađivani. Ono čime se bavimo i što radimo, ne radimo zato da bismo to samo obavili, nego nam je to stil, način života. Iznimno nas veseli što smo prepoznati mi i naš rad u našoj sredini. U ime svih nagrađenih zahvaljujem našim predlagateljima koji su smatrali da je ono što radimo vrijedno nagrađivanja te gradonačelniku, predsjedniku i vijećnicima Gradskog vijeća što su to potvrdili i nagradili – rekla je Stanko.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime