Započinje izgradnja Dnevnog centra Vrbovec za djecu s teškoćama u razvoju

0
Komunalac add

U Centru za rehabilitaciju Stančić danas su potpisani ugovori s izvođačima radova vezanih uz provedbu projekta „Poboljšanje uvjeta za pružanje socijalnih usluga u zajednici“ ukupne vrijednosti 11,4 milijuna kuna. Partneri na projektu su gradovi Vrbovec i Dugo Selo te Centri za socijalnu skrb Vrbovec i Dugo Selo. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i gradonačelnici Vrbovca i Dugog Sela Denis Kralj i Nenad Panian.

Najveća projektna aktivnost je izgradnja novog Dnevnog centra Vrbovec u Zagrebačkoj ulici. Novi centar značajno će unaprijediti socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju i udomljene osobe s invaliditetom na području grada Vrbovca, naglasila je ravnateljica Centra Stančić Sanjica Grbavac. –Kroz novi Dnevni centar osigurat ćemo da sva djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom na vrbovečkom području, dobiju u mjestu u kojem žive uslugu koja im je potrebna- pojasnila je Grbavac te zahvalila Gradu Vrbovcu na podršci u realizaciji projekta.

Kvaliteta življenja popravit će se značajnom broju naših korisnika, istaknula je voditeljica projekta Jasna Lesički. –Riječ je o gotovo sto djece i odraslih s vrbovečkog područja te gotovo 200 korisnika s područja Dugog Sela. Puno će građana s područja Vrbovca i Dugog Sela dobiti bolju kvalitetu usluga i veću socijalnu uključenost – rekla je Lesički. Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj projektnom je timu čestitao na početku provedbe projekta. Rok za izgradnju objekta u Vrbovcu je 18 mjeseci.

Osim novog Dnevnog centra Vrbovec u sklopu projekta planira se rekonstrukcija dnevnih centara za ranu intervenciju i korisnike organiziranog stanovanja u Dugom Selu te Dnevnog centra za korisnike organiziranog stanovanja Jelkovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime