Započela rekonstrukcija nogostupa u Zagrebačkoj ulici

0
Komunalac add

Ovih dana započeli su radovi na prenamjeni nogostupa u Zagrebačkoj ulici u biciklističko-pješačku stazu s ozelenjavanjem na mjestima gdje je to moguće izvesti. Podsjetimo, Gradu Vrbovcu je za ovaj projekt odobreno čak 220.000 eura iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a obuhvaćena je prenamjena nogostupa od Inine benzinske postaje do PIK-a.

Riječ je o radovima koje smo najavljivali još prošle godine kada smo i dobili sredstva za ovaj nogostup, koji je bio u lošem stanju, pun rupa i više puta raskopan. Radi se o zelenom projektu te se uz rekonstrukciju nogostupa u biciklističko-pješačku stazu planira i sadnja drveća. Iz istog smo fonda dobili i sredstva za uređenje parkirališta kod Gradskog stadiona te vjerujem da ćemo i taj projekt odraditi u ovoj godini – pojasnio je gradonačelnik Denis Kralj.

Također je naglasio kako je grad na sličan fond prijavio i rekonstrukciju centra, odnosno ulice Frana Krste Frankopana oko parka te cijelog parkirališta. – Pokušavamo uvoditi što više takvih „zelenih“ izvora financiranja kako bismo riješili infrastrukturne probleme u gradu – zaključio je gradonačelnik.

Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije nogostupa u Zagrebačkoj ulici je oko 276.000 eura.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime