Započela gradnja kuće obitelji Brlić u Sisku

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec danas su posjetili obitelj Brlić iz Galdova kod Siska gdje je započela gradnja temelja za novu kuću u kojoj će ova obitelj živjeti. Podsjetimo, njihova je kuća stradala u razornim potresima 28. i 29. prosinca prošle godine te je Grad Vrbovec pokrenuo humanitarnu akciju kojom će se zahvaljujući donacijama Vrbovčana, pomoći Udruženja obrtnika Vrbovec te općina Farkaševac i Preseka, izgraditi nova kuća. U humanitarnu akciju uključila se i Općina Gradec koja će donirati 70 tisuća kuna.

Gradonačelnik Kralj izrazio je iznimno zadovoljstvo što je počela izgradnja kuće. – Drago mi je da smo dočekali ovaj dan da su počeli radovi na iskopu temelja za kuću za obitelj Brlić u Galdovu. Nadam se da ćemo s radovima i nastaviti jednim brzim tempom. Ono što je najvažnije jest to da stavimo ovu obitelj što prije pod krov. Moramo zahvaliti svim ljudima koji su donirali sredstva za izgradnju ove kuće, svim Vrbovčanima koji su uplaćivali, Udruženju obrtnika Vrbovec, općinama Farkaševac i Preseka. Hvala i načelnici Ljubici Ambrušec što se i Općina Gradec uključila u ovu akciju. Cijene gradnje i materijala su se povećale u odnosu na razdoblje kada smo krenuli s ovom akcijom, tako da će nam pomoć od Općine Gradec biti itekako dobrodošla – istaknuo je Kralj.

Inače, vrijednost radova na izgradnji kuće je oko milijun kuna. U humanitarnoj akciji građani su prikupili 190 tisuća kuna, dodatnih 70 tisuća kuna prikupili su vrbovečki obrtnici. Općina Farkaševac donirala je 50 tisuća, Općina Preseka 20 tisuća te Općina Gradec 70 tisuća kuna. Ostatak sredstava osigurava Grad Vrbovec. Posao gradnje vodi Komunalac Vrbovec uz suradnju vrbovečkih obrtnika.

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec naglasila je da je najvažnije da se obitelj Brlić što prije smjesti u novu kuću. – I naša je želja bila da sudjelujemo u pomoći obiteljima s potresom pogođenih područja te smo to kao općina planirali učiniti sami. Međutim, kako su i radovi ovdje krenuli, u dogovoru s gradonačelnikom Kraljem ipak smo odlučili kako bi bilo najbolje da svi skupa prionemo jednom projektu i napravimo pošteno jednu kuću. Drago mi je da sam danas ovdje kod obitelji Brlić gdje je krenula gradnja temelja za kuću te u ime svog stanovništva općine Gradec sam presretna što ćemo i mi sudjelovati u jednom takvom humanom podvigu. Odlučili smo izdvojiti 70 tisuća kuna za izgradnju ovog stambenog objekta. Cilj nam je i želja da što prije ova obitelj uđe u kuću – rekla je načelnica Ambrušec.

Obitelj Brlić mlada je obitelj s petero djece. Otac Mario ima 39 godina i radi kao pomoćni bravar dok je 37-godišnja majka Josipa domaćica. Djeca su stara između 7 i 19 godina. Trenutno su smješteni u dva kontejnera. – Želim zahvaliti u svoje i u ime cijele moje obitelji svima koji su nam pomogli. Bilo nam je jako teško, ali sada nam polako srce dolazi na mjesto. U kontejneru imamo kuhinju, sanitarni čvor, ne pada nam kiša po glavi, koliko-toliko smo sigurni od potresa i svega. Naravno, djeca jedva čekaju da imaju svoje sobe i svoj mir za učenje ili igranje, ali do izgradnje kuće ćemo izdržati, bitno nam je da smo živi i zdravi – rekla je skromna majka Josipa.

Svi koji žele mogu se i dalje uključiti u akciju uplatom na IBAN račun: HR3823600001502853375, otvoren kod Zagrebačke banke d.d., model plaćanja HR68, poziv na broj 7765 – OIB UPLATITELJA.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime