Započela energetska obnova Doma zdravlja u Vrbovcu

0
Komunalac add

Zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije dr. Većeslav Bergman i predstavnici izvođača, obišli su danas radove na energetskoj obnovi zgrade vrbovečke ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Projekt vrijedan 2,2 milijuna kuna financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od milijun i 103 tisuće kuna, a preostali dio od milijun i 120 tisuća kuna osigurala je Zagrebačka županija.

Od tri odobrena projekta energetske obnove domova zdravlja na području županije, prvi su radovi krenuli upravo u Vrbovcu i kao što smo danas čuli odvijaju se planiranim intenzitetom. U sklopu obnove, izvode se strojarski radovi koji se odnose na sustav grijanja i kotlovnicu, obnavlja se fasada i radi se izmjena svih rasvjetnih tijela u LED rasvjetu. Dom zdravlja u Vrbovcu sagrađen je prije 50 godina i svoju će obljetnicu proslaviti u novom ruhu – istaknula je zamjenica župana Žužak.

Važno je ulaganje u infrastrukturu, složio se ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije dr. Bergman istaknuvši da isto tako treba ulagati i u kadrove.

Mi smo Dom zdravlja koji je od europskih fondova dobio najveći broj specijalizacija, bespovratna sredstva u iznosu od 14 milijuna kuna. U budućnosti svakako moramo više razmišljati o ulaganju u zdravstveno osoblje, a postojeća infrastruktura je tu da zadovolji naše pacijente i naše radnike – poručio je Bergman.

Završetak radova na energetskoj obnovi Doma zdravlja u Vrbovcu predviđen je u siječnju 2019. godine.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime