Zanimljiv program u AKC Garaže

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih organizira ovog tjedna dva događanja u AKC “Garaže”. Večeras u 19 sati održat će se projekcija i diskusija “Barbara Radelja: Come What May”. Inače, Barbara Radelja je dizajnerica, fotografkinja i autorica video spotova. Kompletan vizual glazbenog albuma „Come What May“ benda Willow Avenu osmislila je i provela u djelo još 2021. godine. Album je ljubavne tematike, a svaka pjesma simbolički dočarava unutarnje procese iza kulisa autorice. Osam spotova koji pokrivaju priču cijelog albuma snimljeni su u kolažnoj tehnici, a kako i zašto možete saznati na večerašnjem događanju. Nakon gledanja video materijala, slijedi razgovor s autoricom.

U subotu, 28. listopada u AKC „Garaže“ održava se Halloween party u sklopu kojeg će posjetitelji moći uživati u slušaoni te projekciji filma “Nosferatu”. Zabava kreće od 21 sat, a ulaz je slobodan. Tema Halloween partya su horor filmovi te su posjetitelji pozvani da se maskiraju u lik iz horora. Film “NOSFERATU” je njemački fantastični crno-bijeli, nijemi horor film iz 1922. godine. Snimljen je indirektno po knjizi “Drakula” koju je napisao Bram Stoker – naime, redatelj F. W. Murnau je htio dobiti prava za ekranizaciju romana, no kada ih nije dobio jednostavno je “ukrao” priču i izmijenio imena likova. To je jedan od klasika kinematografije u kojem su se upotrijebili razni ekspresionistički trikovi. Nakon filma slijedi slušaona, u skladu s temom večeri, poručuju VUM-ovci.

Aktivnosti su dio projekta AKC “Garaže” – cjelogodišnji program 2023. koji je financiran od strane Grada Vrbovca, Zagrebačke županije i Ministarstva kulture i medija RH. Rad udruge u 2023. podržava Zaklada Kultura nova. Više o događanjima možete pronaći na facebook stranici AKC Garaže.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime