Zamjenik gradonačelnika Marko Belošević o gradskim aktualnostima

0
Komunalac add

Gostujući u programu Radio Vrbovca zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Marko Belošević govorio je o građevinskim radovima na području grada. Naglasio je kako igralište u centru napokon gotovo. – Žao nam je što su radovi trajali nešto duže, skoro godinu dana, ali zato nam je drago da igralište izgleda zaista odlično. Uz rukometno igralište, tu je i novi teren za odbojku na pijesku te sprave za street workout i stol za stolni tenis. Postavili smo novu rasvjetu, tribine, složili stazu za skok u dalj, sve je presvučeno novom antistres podlogom te nam je izrazito drago što ćemo prije ljetne sezone novo igralište staviti u funkciju. Službeno ćemo ga otvoriti kroz dva tjena uz jedan mali nogometni turnir kojeg priprema Nogometni klub Vrbovec – zaključio je Belošević. Također je dodao kako je vrijednost radova oko 900 tisuća kuna.

U tijeku je izgradnja nogostupa u Celinama, od kapelice prema Topolovcu. Dionica je dugačka 1.100 metara. U prvoj fazi izgrađeno je pola nogostupa od kapelice prema Gaju, a ove godine je dovršen drugi dio nogostupa. – Ostale su još dvije ograde za postaviti, izvođač ima rok do 30. svibnja. U planu je iscrtavanje horistontalnih autobusnih stajališta na cesti. Nakon što smo riješili kompletnu Čerkezovu u suradnji sa Županijskim cestama, plinom i HEP-om, u tijeku je i treća faza od kapelice prema Topolovcu, uz nekoliko potpornih zidova i to će se riješiti. Time Celine u cijeloj dužini dobivaju nogostup – pojasnio je zamjenik gradonačelnia.

Vrbovec ima 42 naselja te preko 30 društvenih domova. Naravno dio aktivnosti usmjeren je i na obnovu tih prostora, koji tradicionalno služe okupljanju lokalnog stanovništva.

– Krenuli smo u radove tamo gdje je obnova najbotrebnija i tako smo obnovili krov na domu u Krkaču, koji je stvarno bio u lošem stanju. Uz to smo riješili krov u Konaku i grijanje. U domu u Gradečkoj smo osigurali nove stolice, a do kraja godine nam još preostaju radovi na vatrogasnom domu u Poljani, također na obnovi krovišta. Radovi na asfaltiranju se odvijaju koliko je to moguće uz projekt izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže – zaključio je Belošević.

Zamjenik gradonačelnika najavio je i novu sjednicu Gradskog vijeća Grada Vrbovca, koja bi se trebala održati u srijedu, 18. svibnja. Na dnevnom redu je 12 točaka, kod kojih je dobar dio tehničke prirode i vezane su uz izvršenje programa i realizaciju za prošlu godinu.

– Ono što je novo je da ponovno imamo odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju zemljišta u zoni. Uspjeli smo aktivirati dodatne čestice i drago nam je da i u ovom krugu imamo zainteresirane poduzetnike za naša zemljišta. Osim toga, krećemo s natječajem za prodaju zemljišta kod vodotornja. Zadnje četiri godine intenzivno smo radili na spoju Vinogradske i Nazorove ulice, gdje smo projektirali kompletno novu cestu s nogostupom te sada raspisujemo natječaj za tri čestice na kojima se mogu graditi tri do četiri stambene zgrade – rekao je Belošević. Ujedno je dodao kako je potražnja za stanovima na našem području velika, a ponude gotovo i nema. Nažalost, dio investitora gradnju je zaustavio zbog divljanja cijena, ali u gradu vjeruju da će ovim natječajem potaknuti izgradnju novih stambenih zgrada.

Na sjednici Vijeća bi se trebalo naći i donošenje nove Strategije razvoja Grada Vrbovca, gdje će biti navedeni svi projekti planirani u narednih šest godina.

– Među ostalim, tu su i dva vrtića koja trenutno projektiramo i prijavljujemo na mjeru Nacionalni plan otpornosti i oporavka. Riječ je o vrtićima u Luki i Lonjici. Tu je i nova dvorana u Lonjici, ali i brojni drugi projekti, koje godinama pripremamo – pojasnio je Belošević.

Zamjenik gradonačelnika osvrnuo se i na potpore koje su na raspolaganju vrbovečkim poduzetnicima i poljoprivrednicima, istaknuvši kako još za sve potpore na raspolaganju ima sredsatva. – U poduzetništvu su najpopularnije mjere za nova start up poduzeća i za nabavu opreme, a u poljoprivredi, osim za krave prvotelke, pčelare, analizu tla i sve ostale mjere koje imamo, najatraktivnija je potpora za sjetvu. Poljoprivrednicima u sklopu ove mjere možemo osigurati 20 posto troškova ili maksimalno do 2 tisuće kuna. Ukupno je na raspolaganju bilo 220 tisuća kuna, od čega je do sada utrošeno oko 180 tisuća kuna. Stoga pozivan sve zainteresirane poljoprivrednike da se što prije prijave za ova sredstva – poručio je na kraju.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime