Zaklada Ana Rukavina poziva Vrbovčane na akciju upisa u Hrvatski registar

0
Komunalac add

U ponedjeljak, 2. prosinca od 13 do 15 sati u prostorijama zgrade FINE (Brdo 3, 1.kat) u Vrbovcu održat će se nova akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija u Vrbovcu održat će se u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Vrbovčanina Michela Kovačića, a cilje je pomoći oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. –Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnicima s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta – pojasnili su iz Zaklade.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. –Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 62.960 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 114 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu – poručuju iz Zaklade.

Akcija se održava uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja je Zakladi Ana Rukavina dodijelila sredstva za projekt „Lijek je u nama“ na području županije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime