Zahuktali Rakovec srušio Vatrogasac i zasjeo na drugo mjesto

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 11. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC –VATROGASAC 2 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 80.

Sudac: Mario Stanić 7. Pomoćnici: Jurica Šarić i Matej Golubić (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Tomislav Kostiha (Haganj).

STRIJELCI: 0:0 Ivkić (45), 1:1 Grgoić (52), 2:1 Čerkez (74).

RAKOVEC: Jurić 7, D. Baček 7, Očić 7, Jaić 7, Gudić 7, (od 73. Štefinovec -), A. Tomić 7, Novoselec -, (od 5. Krvarić 7), F. Baček7,Radotović 7, (od 61. Pratljačić 7), Čerkez 7,5, Grgoić7,5.

TRENER: Dalibor Milanović 7.

VATROGASAC: Caput 7, Šošić 6,5, Batinić 6,5, Antunović 6,5, Kontić 6,5,Vuksan 6,5, D. Matković 7, Novak 6,5, (od 80. Grilec -), Ivkić 7, Štefner 7, Jandriš 7, (od 87. Ćavar).

TRENER: Nino Matković 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivica Grgoić.

Derbi između Rakovca i Vatrogasca zasluženo je pripao domaćim nogometašima koji su bili bolji većim dijelom utakmice protiv gostiju iz Kobilića. Utakmica je imala veliki značaj za obje ekipe koje se bore za jesenski naslov, a koje je dijelio samo jedan bod. Iako je šestoplasirani Rakovec s puno respekta dočekao drugoplasirani Vatrogasac, itekako je vjerovao u nastavak pobjedničkog niza jer se rakovečka momčad nalazi u odličnoj igračkoj formi, predvođena udarnim napadačkim tandemom Čerkez – Grgoić.

Početak utakmice pripao je Rakovcu koji je krenuo agresivno, ofenzivno i nadahnuto. U 4. minuti velika prilika za domaćina jer se Grgoić našao sam ispred vratara Caputa koji mu branu udarac s 10 m. Uzvratio je Antunović u 15. minuti koji je snažno odapeo s 16 m, ali je lopta fijuknula uz lijevu stativu. Jandriš je u 21. minuti nanizao nekoliko domaćih igrača i potom s 14 m tukao pored desne stative. Rakovec je u 23. minuti izveo brzu akciju u kojoj je Grgoić dodao loptu Čerkezu koji se našao u 100% prilici, ali je njegov udarac s 10-tak m Caput izvanredno obranio. U 26. minuti ponovo se u 100 % prilici našao Čerkez, ali se i ovaj puta svojom intervencijom istaknuo Caput. Vatrogasac je u 31. minuti izveo brzi kontranapad po desnoj strani u kojem je Štefner vratio loptu koju je na 14 m snažno zahvatio Kontić, a Jurić obranio šut. Damir Matković je u 44. minuti silovito tukao loptu s ruba kaznenog prostora koju je Jurić skrenuo u korner. A upravo iz tog kornera u 45. minuti Vatrogasac je poveo. Damir Matković je ubacio korner s lijeve strane, a pored uspavane domaće obrane Ivkić glavom zakucao loptu u mrežu.

U nastavku domaćin nije klonuo duhom već je i dalje vršio pritisak prema gostujućim vratima. Rakovec je bolju igru okrunio izjednačenjem u 52. minuti. Fran Baček je dugom loptom pronašao Grgoića koji je pobjegao gostujućoj obrani, izbija prema Caputa i rutinski zabija gol u lijevi kut. Domaćin je preokrenuo rezultat u 74. minuti. Grgoić je izveo slobodni udarac, loptu prihvatio Čerkez i iz blizine zatresao gostujuću mrežu. Tako su se Čerkez i Grgoić iskupili za promašaje u prvom poluvremenu. U neizvjesnoj i dramatičnoj završnici domaćin je otklonio sve gostujuće prijetnje pa je utakmica završila zasluženom pobjedom Rakovca protiv Vatrogasca 2:1.

Sudac Mario Stanić je dodijelio 6 opomena. Kod domaćina su požutjela 2 igrača, a kod Vatrogasca 4 nogometaša. Utakmica je opravdala status derbija jer je bilo lijepih akcija, atraktivnih poteza, vratarskih bravura, ali i efektnih zgoditaka. Rakovec je s novom trećom pobjedom u nizu potvrdio predviđanja s početka jesenskog dijela, da ima sastav, koji se može ravnopravno boriti za jesenski naslov. Stoga ne čudi da se Rakovec vinuo na drugo mjesto na tablici. Alen Novoselec je na početku utakmice obnovio ozljedu pa je za njega jesenska sezona završena, što predstavlja veliki hendikep za Rakovec u prestala dva jesenska kola. Vatrogasac nije razočarao svojom igrom koji ima kvalitetan sastav i s pravom se bori za jesensku titulu. Međutim, ovaj puta su gosti iz Kobilića bili primorani priznati primat Rakovčanima u ovoj utakmici. Rakovec trese nogometna groznica jer u preostala dva kola mogu riješiti i pitanje jesenskog naslova pa breme odgovornosti i pritisak sportske javnosti svakim danom sve više osjeća i trener Dalibor Milanović, kao i cjelokupna momčad.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime