Zagrebačka županija: Za ruralni razvoj 5 milijuna kuna

0
Komunalac add

Ovih je dana raspisan novi javni poziv za uređenje infrastrukture na ruralnim područjima u
2022. godini vrijedan 5 milijuna kuna. Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović pozvao je gradove i općine da do 20. svibnja ove godine prijave nove projekte i ostvare bespovratno do 500 tisuća kuna po projektu. – Zagrebačka županija na ovaj način, kako ih kolokvijalno zovemo, ‘mjerama ruralnog razvoja’ želi što više poboljšati
uvjete i kvalitetu života stanovnika u ruralnim područjima i približiti je onoj u urbanim sredinama –rekao je Tomljenović dodavši kako je ovih dana raspisano niz natječaja, istaknuvši i onaj za sufinanciranje predškolskog odgoja i obrazovanja s ciljem osiguravanja boljih uvjeta za najmlađe u ruralnim područjima.

Inače, u protekle dvije godine Zagrebačka županija sufinancirala je kroz mjere ruralnog razvoja izgradnju i uređenje 18 nerazvrstanih cesta, 12 društvenih te 10 vatrogasnih domova, 12 energetskih obnova zgrada javne namjene, 12 dječjih igrališta, 2 vrtića, 1 sportske dvorane, 1 parkirališta i 1 mosta na svom području, a za sve te investicije izdvojila je oko 10 milijuna kuna.

Zamjenik župana Tomljenović obišao je danas novouređeno dječje igralište u općini Marija Gorica, čiju je izgradnju Županija sufinancirala s 250.000 kuna.

Gradovi i općine mogu prijaviti svoje projekte izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te izgradnju, adaptaciju, sanaciju i opremanje područnih škola i objekata društvene namjene poput vatrogasnih i društvenih domova, dječjih igrališta, sportskih građevina, groblja i dr. Prihvatljive aktivnosti su građenje, rekonstrukcija, adaptacija, sanacija i/ili opremanje
infrastrukturnih objekata na ruralnom području, a Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog projekta s najviše do 500.000 kuna.

Više informacija o javnom pozivu namijenjenom dostupno je na web stranici
Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr>
<http://www.zagrebacka-zupanija.hr> , pod rubrikom Natječaji/Javni pozivi.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime