Zagrebačka županija – veći iznos i više stipendija za učenike i studente

0
Komunalac add

Zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak danas je potpisala ugovore o stipendiranju za školsku godinu 2019./2020. sa 75 novih stipendista i to 45 učenika i 30 studenata. Ove godine broj novih stipendista porastao je s 50 na 75, a iznos stipendija s 500 na 600 kuna mjesečno za učenike, odnosno s 1000 na 1200 kuna za studente.

Foto: Zagrebačka županija

Uz već spomenute nove stipendiste, uvjete za nastavak stipendiranja dobilo je još 88 mladih, što znači da će stipendiju Zagrebačke županije u školskoj godini 2019./2020. primati sveukupno 163 stipendista za što se je osigurano više od 2 milijuna kuna.

Od ukupno 45 stipendija za učenike, 17 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, a od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 28 stipendija, od čega 13 za deficitarna zanimanja.

Foto: Zagrebačka županija

Od ukupno 30 studentskih stipendija 15 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 15 stipendija.

Foto: Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji držimo se davno zacrtanog cilja, a to je da svoj djeci osiguramo jednake uvjete školovanja i zato posebnu pažnju posvećujem gradnji, dogradnji i uređenju škola. Od iduće godine čeka nas pravi ‘boom’ u gradnji škola i to četiri nove sportske dvorane, dvije nove škole te jedanaest dogradnja i rekonstrukcija – rekla je zamjenica Žužak. Dodala je i kako se nada da će danas dodijeljene stipendije u godišnjem iznosu od 14.400 kn za studente odnosno 7.200 kn za učenike biti pomoć i daljnja motivacija na izvrsnost.

Foto: Zagrebačka županija

U ime dobitnika stipendije obratila se Ana Smajo, studentica medicine koja je svojim kolegama poručila – Ne zadovoljavajte se prosjekom, budite i dalje izvanredni i primjer svima.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime