Zagrebačka županija stipendira 208 učenika i studenata

0
Foto: Dražen Kopač
Komunalac add

Zagrebačka županija će u školskoj i akademskoj godini 2021/2022. imati 76 novih stipendista – 45 učenika i 31 studenta, a stipendiranje nastavlja 132 mladih koji su zadovoljili zadane kriterije. Stipendije za učenike mjesečno iznose 600 kuna, a za studente 1200 kuna i isplaćuju se svih dvanaest mjeseci u godini za što je osigurano 2.049.200,00 kuna.

Od ukupno 45 stipendija za učenike, 20 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 25 stipendija, od čega 10 za deficitarna zanimanja.

Od ukupno 31 studentske stipendije, 15 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 16 stipendija.

Budući da niti ove godine zbog epidemiološke situacije nije upriličena tradicionalna svečanost potpisivanja i dodjele ugovora s novim stipendistima, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić ovom prigodom uputio je iskrene čestitke novim stipendistima kao i svima onima koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja. –Vi ste naše najbolje ulaganje u budućnost, vi ste razlog zbog kojeg već dugi niz godina izdvajamo znatna sredstva za kapitalnu izgradnju u školstvu-rekao je Kožić.

Koliko stipendije znače županijskim stipendistima otkrili su ovogodišnji dobitnici Katarina Ležaić, studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i Luka Štrkalj, učenik Gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu te Glazbene škole Ferdo Livadić u Samoboru. Katarina je poručila da joj stipendija znači puno jer dokazuje da se trud isplati te da će ju
iskoristiti za stručnu praksu u inozemstvu, dok će Luka svoju čuvati za buduće obrazovanje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime